AKP'li vekillerden Efkan Ala'ya eleştiri yağmuru

AKP’li milletvekillerinin eleştiri yağmuruna tuttuğu İçişleri Bakanı Ala, Ankara, İstanbul ve bölge illerinde yeni ‘KALEKOL’lar kurulacağını açıkladı.

Yayınlanma: 10.01.2016 - 10:18
Abone Ol google-news

AKP’nin Afyon kampında bazı milletvekilleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı eleştiri yağmuruna tutarken,  “Örgüt bu işleri yapana kadar devletin nasıl haberi olmadı, önlemler neden zamanında alınmadı” sorularını yöneltti.

Ala, çözüm sürecinde ‘müsamaha’ gösterildiği, örgütün de bunu kötüye kullandığını belirterek kendini savundu. Ala, operasyonların bitiminin ardından Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı büyükşehirler ile bölge illeri ve ilçelerinde “tahkimatı güçlü, kalıcı karakol gibi güvenlik merkezi  kurulacağını” belirterek kalekolları işaret etti.

Başbakan Davutoğlu, bölgeden 22 il ve ilçe başkanını özel olarak kampa çağırarak toplantı yaptı.

‘Giriş çıkışlara kontrol’

En fazla ilgi gören oturum, Bakan Ala’nın yer aldığı güvenlik oturumu oldu. Ala, Sur’un üçte ikisinin  terör örgütünden temizlendiğini, Silopi’nin bitmek üzere olduğunu, Cizre’de ise yarı oranında bir başarı sağlandığını söyledi. Ala, 3-5 güne kadar hendeklerin kapatılabileceği bilgisini verdi. Bundan sonra güvenliğin tamamen sağlanması için Türkiye genelinde çalışma yapıldığını belirten Ala, Ankara, İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirler dahil hassas il ve ilçelerde “tahkimatı güçlü, kalıcı  karakol gibi güvenlik merkezi” kurulacağını söyledi.

Ala, “Bölgede giriş çıkışlar kontrol edilecek. Güvenlik ve özgürlük dengesinin sağlanması için her türlü önlem alınacak” dedi.

‘Geçen yıl uyarmıştık’

Bazı vekiller terör örgütünün şehirlerde örgütlenmesi konusunda gerekli önlemlerin zamanında alınmamasını eleştirerek, “Devletin nasıl haberi olmadı, istihbarat nerdeydi? Zamanında neden önlem alınmadı?” görüşlerini dile getirdi.

Sorular üzerine Ala, “Çözüm Süreci’nde müsamaha gösterildiğini, örgütün ise bunu istismar ettiğini”  söyledi. Geçen yıl Kasım’da yapılan kampta “yığınak yapıyorlar, pervasızca davranıyorlar” diye   uyarıda bulunulduğunu dile getiren bazı milletvekilleri, “O zaman Çözüm Süreci’ni savunan arkadaşlar  bize tepki göstermişlerdi. Çözüm Süreci’nin ne faydası oldu” dediler.

‘Operasyon uzamamalı’

Ala da Çözüm Süreci’nin halkın terör örgütüne topyekün desteğini engellediğini savunarak “Halkla
bütünleşmiş olsalardı işimiz zordu, işin içinden çıkamazdık” dedi. Bazı bölge milletvekilleri, “Operasyonlar uzamamalı, psikolojiyi terse çevirebilir. Halkın desteği bizimle ama uzarsa destek zayıflayabilir” görüşünü dile getirdi.

Bazı milletvekilleri de HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara değinerek, “Çözüme katkı sunmaz. 1990’ları hatırlatır. Bölgede çalışmamızı zorlaştırır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler