CHP kurultayında kimin Divan Başkanı olacağı belli oldu

CHP Genel Merkezi'nde kurultay hazırlıkları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP il başkanları açıklama yaptı.

Yayınlanma: 14.01.2016 - 18:11
Abone Ol google-news

CHP İl Başkanları, hafta sonu yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.  Toplantıda, Kılıçdaroğlu il başkanları tek tek dinleyerek görüşlerini aldı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun toplatıda, il başkanlarından PM için isim istediği, il başkanlarının da ilin büyüklüğüne göre, 5 ile 10 kişi arasında isim bildireceği kaydedildi. Yine bölgelerin birleşerek ortak isim belirleyebileceği de ifade edildi.

CHP il başkanları, Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrası CHP Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP'li başkanları adına Ankara, İzmir ve İstanbul il başkanları açıklama yaptı.

CHP'li başkanların açıklamalarından satır başları:

"KURULTAYA GİDİŞ ŞEKLİMİZ ÇARŞAF LİSTE"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP'nin tüzüğü çarşaf listedir. Aksine bir önerge olmadığı müddetçe yarın kurultaya gidiş şeklimiz çarşaf listedir. Partinin tüzüğünde çarşaf liste yazıyor.

İL BAŞKANLARI: ORTAK GÖRÜŞÜMÜZ ÇARŞAF LİSTE


CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, toplantıda kurultaya ilişkin görüşlerini bildirdiklerini ifade ederek, “Bütün il başkanlarımızla birlikte, Sayın Genel Başkanımızın çalışmalarına destek verdiğimizi belirttik ve Genel Başkanımıza özellikle seçim dönemlerinde göstermiş oldukları büyük performanstan dolayı kendilerine teşekkür ettik” dedi.

-“SEÇİMLER ÇARŞAF LİSTE İLE OLSUN”-

Keskin, PM’yi oluşturacak isimlerin nasıl olması ve bölgelere göre nasıl dağılmaları gerektiği konusunda görüş bildirdiklerini ifade ederek, “Daha kaliteli, daha çalışabilir bir PM için il başkanlarımızın şu anki ortak görüşü seçimlerin çarşaf liste ile yapılması” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun da toplantıda, “Örgütün takdirine bırakacağız, örgüt nasıl istiyorsa öyle yapacağız” dediği öğrenildi.

-“GÖSTERECEĞİZ ADAYLAR DAVA İNSANI OLSUN”-

İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, CHP’nin kurultayını çok önemli bir dönemde gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle tüm Türkiye’nin gözleri bu kurultayımızın üzerinde. Genel Başkanımız bize şunu söyledi; PM’ye aday olarak göstereceğiniz isimlerden, oraya kartvizit için, kariyer planlaması için değil gerçekten bu davanın insanı olmak isteyen, büyük bir çalışma ile harekete geçerek, Türkiye’yi CHP iktidarında özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın ülkesine dönüştürme hedefine odaklı, yeni, genç, kadın ağırlıklı arkadaşlarımızdan önerin’ dedi. Biz de il başkanları olarak buna dikkat edeceğiz” diye konuştu.

-DİVAN BAŞKANI KARAYALÇIN-

Yüksel, kurultayda Divan Başkanının, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da önerisi ve oy birliğiyle alınan kararla İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın’ın olmasına karar verildiğini belirtti.

-“KILIÇDAROĞLU ‘DESTEK’ AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ”-

Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “Kılıçdaroğlu’na tam destek bildiriyor musunuz” sorusu üzerine ise, il başkanlarının Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğunun ve desteklediğinin herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, “Ancak bunu il başkanları olarak kurultay öncesi deklere etmemiz pek uygun görülmüyor, Sayın Genel Başkanımız da bu konudan rahatsız, Genel Başkanımız böyle bir deklarasyon yapmamızı istemiyor” dedi.

-BİR YIL İÇİNDE TÜZÜK VE PROGRAM KURULTAYI-

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun büyük kurultayın ardından önümüzdeki bir yıl içinde önce tüzük ardından program kurultayı yapılacağını da belirttiği kaydedildi.

-DİPLOMALI ÜYE DÖNEMİ-

Kılıçdaroğlu, yine önümüzdeki süreçte aktif parti üyeliği sistemine geçilerek, üye kayıtlarının yeniden yapılandırılacağını kaydettiği, bu çerçevede partiye üye olacaklara, alacakları parti içi eğitim sonucu “diploma” verileceğini söylediği öğrenildi. Yine CHP lideri, il ve ilçe başkanlıklarına aday olanların da parti okulunda eğitimi almış olmalarının zorunlu tutulacağını da ifade etti.

Öte yandan toplantıda her bir il başkanına, genel merkez tarafından yapılmış, kadife kutu içinde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in heykelciği hediye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler