Erdoğan'dan sonra Binali Yıldırım'dan da 'Hitler Almanyası' açıklaması

Erdoğan, "Üniter sistemli başkanlık baktığımızda var. Hitler Almayasına baktığımızda da bunu görürsünüz. Başka ülkelerde de görürsünüz" diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın sözleriyle ilgili açıklama yapmış, sitesinde Erdoğan'ın sözlerine sansür uygulamıştı.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 18:26
Abone Ol google-news

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kongresi'ndeki sözlerini eleştiren Yıldırım, "Kılıçdaroğlu eleştirmedi küfretti hakaret etti kime hakaret etti Cumhur'un reisine yani milletin başkanına hakaret etti. Aslında bütün millete onun nezdinde hakaret etmiş oldu" dedi.

Erdoğan: Hitler Almanya'sında da üniter başkanlık sistemi var

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Hitler Almanyası' açıklaması

Saray'dan 'Hitler Almanyası'na sansür

"HİTLER DE PARLAMENTOLAR SİSEMİNDE SEÇİLDİ"

Başkanlık tartışmalarına ilişkin Yıldırım, "Diktatörlük ihtimallerini bertaraf etmek için 2 dönem sınırı konuyor. Hitler de parlamentolar sisteminde seçildi. Ama sonra o dönemin şartlarında iş bambaşka bir yere gitti" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine ilişkin Yıldırım, "Kılıçdaroğlu eleştirmedi küfretti hakaret etti kime hakaret etti Cumhur'un reisine yani milletin başkanına hakaret etti. Aslında bütün millete onun nezdinde hakaret etmiş oldu. Bir siyasi parti genel başkanının yapmaması gereken bir iştir. Esasında eleştiri sonuna kadar siyasette de var günlük hayatta da var. Kılıçdaroğlu Atatürk'ün partisinin başında olduğuyla hep övünür Atatürk'ten de zerre kadar örnek aldığı yok. Atatürk'ün siyasi nezaketi kitaplara konu olmuştur. Mevlana, 'Her lafa verilecek cevap var lakin önce lafa bakarım laf mı söyleyene bakarım adam mı' der. Bu kadarıyla yetinelim. Herkes ne yaptıysa seçimlerde sonucunu alıyor. CHP Genel Başkanı seçimlere girdiğinden beri hep kaybediyor. Dünyada seçim kaybeden liderler sıralamasında nereye gelir. Onun da araştırmasını yapmakta fayda var" diye konuştu.

"Diktatörlük ihtimallerini bertaraf etmek için 2 dönem sınırı konuyor"

Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin Yıldırım, "Vatandaşta böyle bir kaygı yok. Vatandaş huzur, kuvvetli bir idare istiyor. Bu siyasi rakiplerimizin algı oluşturmak üzere ortaya attığı bir söz. Diyorlar ki Tayyip Erdoğan kendisi için başkanlık istiyor. Bu kadar sığ bir düşünce kabul edilebilir mi? Derdimiz birliğimiz bozulmasın, kararları hızlı bir şekilde alalım… Parlamenter sistemde güçler dengesi tam sağlanmıyor. Hele bir de koalisyon olsa memlekette hiçbir iş yürümez. Başkanlık olursa eyaletler olur. Bölünme olur deniliyor. Başkan seçimiyle belediye başkanı seçiminde fark yok. Belki o diktatörlük falan gibi ihtimalleri bertaraf etmek için sınır konuyor. 2 dönemden fazla seçilemez diye sınır konacak. Eğer bir ülkede keyfilik olursa sistemin adı ne olursa olsun sıra dışı, demokrasi dışı bir sonucun önüne geçmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Hitler de parlamentolar sisteminde seçildi ama sonra o dönemin şartlarında iş bambaşka bir yere gitti"

Yıldırım, "Hitler de Parlamentolar sisteminde seçildi. Ama sonra o dönemin şartlarında iş bambaşka bir yere gitti. Almanya'da büyük bedel ödedi onun yüzünden" dedi.

"Sultanahmet saldırısından sonra oraya kendi topraklarımızdan da bir müdahale söz konusu"

Kilis'e düşen roket mermilerine ilişkin Yıldırım, "Kilis'in güneyinde 3 adet roket saldırısı ikisi boşa birisi okul bahçesinde bir görevliye isabet ediyor ve görevli hayatını kaybediyor. Bir süreden beri o bölgede rejim muhalifi güçlerle DAEŞ ve PYD gibi unsurlar arasında çatışmalar var. Bölgede hakimiyet kurmak için. Bizim için o bölge çok önemli. Özellikle Sultanahmet saldırısından sonra oraya kendi topraklarımızdan da bir müdahale söz konusu. Bunlar beklenebilecek gelişmeler. Gereken karşılık güvenlik güçlerimiz tarafından verilmeye devam ediyor, edecek" açıklamasında bulundu.

"Dün yine kalleşçe 3 polisimizi şehit ettiler"

Yıldırım, "Terör canımızı acıtıyor. Terörle mücadele devam ediyor. Dün yine kalleşçe 3 polisimizi şehit ettiler. Tabii terörle mücadelede tek sesli olmak çok önemli. Toplumun her kesiminin terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin tam arkasında olması büyük önem arz ediyor" dedi.

Akademisyenlere düşen 'biz kandırıldık, milletten özür diliyoruz' demeleri

Akademisyenlerin bildirisine ilişkin Yıldırım, "Akademisyen diye kendilerini niteleyen bir grubun yayımladığı bildiri esef vericidir. Tamamen  terör ağzıyla yazılmış, PKK'nın yazacağı bir bildiri bundan daha farklı olamazdı. Ne yazık ki teröre bu akademisyenler alet olmuşlardır. Maalesef talihsiz bir bildiriye imza atmışlardır. Alim olmak kolay olabilir ama adam olmak çetindir. Onlara düşen 'Biz kandırıldık, milletten özür diliyoruz' demeleridir. Beklenen budur" ifadelerini kullandı.

"Uçaklarda kürtçe anons diye bir şey yok"

Binali Yıldırım, uçaklarda Kürtçe anons tartışmalarına ilişkin, "Hayır. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Ana dilde öğrenmek serbesttir. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak. Bu 4 değişmez ilke asla ve asla tartışma konusu olmaz" dedi.

"Öz yönetim, sözde yönetim zırvadır tartışılamaz"

Öz yönetim tartışmalarına ilişkin Yıldırım, "Gündeme getirilen öz yönetim sözde yönetim bunlar zırvadır. Tartışılması bile kabul dilmez" dedi.

"3. Köprü Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek"

İstanbul'a 3. köprü ve havalimanı projelerine ilişkin de bilgi veren Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "3. Köprü aslında önümüzdeki Mayıs gibi bitiyor ancak devam eden yollar var 115 kilometre bağlantı yolları ile 225 kilometreyi buluyor bunlar tamamen bittikten sonra açalım diye bir karar aldık. Dolayısıyla Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek.

"3. Havalimanının birinci etabı 26 Şubat 2018'de açılmış olacak"

3. havalimanı da tüm hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz bu dünyanın en büyük havalimanı birinci etabı 26 Şubat 2018'de açılmış olacak. Ondan sonra iki etabı daha var. Onlar da peyder pey alınacak. Bittiğinde 150 milyon dünyanın en büyük havalimanı olacak."

"Kanal İstanbul projesinde bu sene çalışmalar hızlanacak"

Kanal İstanbul projesine ilişkin Yıldırım, "Bu sene çalışmalar biraz daha hızlanacak. Yapım çalışmalarını bu sene sonuna kadar başlatmayı hedefliyor en azından ihalelerini yapmayı hedefliyoruz. Büyük ve heyecan verici bir proje" diye konuştu.

"2019'a kadar 30 bin kilometre bölünmüş yol hedefliyoruz"

Hızlı tren ve duble yollara ilişkin Yıldırım, "2019'a kadar 30 bin kilometre bölünmüş yol hedefliyoruz" dedi.

"HGS cezalarının affedilmesi, kaldırılması söz konusu değil"

HGS cezalarına ilişkin Yıldırım, "2015 Nisan'ında cezalarla ilgili kanunda değişiklik yapıldı. O tarihten önce geçişlerde en uzak mesafeye ceza 10 kattı. O düzeltildi ama Nisan 2015'ten sonraki uygulama. Geriye de işlemesi lazım. Bu değişiklikle cezalar geçtiği mesafeye göre kesilecek. Yüksek gibi gözüken cezaların birçoğu önemli ölçüde rahatlayacak. Cezaların tamamen affedilmesi, kaldırılması söz konusu değil. Cezalara ilişkin bazı haberler çıkıyor. Bu cezalar durduk yere gelmiyor. Cezalar birike birike bu noktaya geliyor" açıklamasında bulundu.

"MGK'ya siber güvenlikle ilgili bilgi arz edeceğiz"

Siber güvenlike ilişkin Yıldırım, "MGK'nın gündeminde olacak siber güvenlik. Kurula bilgi arz edeceğiz" dedi.

"4.5G fiber alt yapısında birlikte hareket edelim dendiğinde ayrı hareket ediliyor"

4.5G'nin ortak fiber alt yapısına ilişkin Yıldırım, "İş başa geldiğinde birlikte hareket edelim dendiğinde ticari kaygı ve rekabet nedeniyle ayrı hareket ediliyor. Ortak hareket edilmesi kaynak kullanımı açısından önemli. Yolda hız felaket, internette berekettir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler