Kılıçdaroğlu, bakanların ne kadar rüşvet aldığını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Aldıkları rüşveti anlatayım' dede ve bakanların aldıkları iddia edilen rüşvetleri açıkladı.

Yayınlanma: 03.03.2014 - 13:57
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Başbakan Erdoğan’ın oğlu ile arasında geçtiği ileri sürülen telefon görüşmelerini hatırlatarak, “Bu milletin vicdanına sesleniyorum. Gazilerimizin, esnafın, işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin, işsizin vicdanına. Nasıl oluyor da, ertesi gün telefon ediyor 30 milyon euroyu konuşuyor. Hala bu adama güveniyor musunuz? Dünya tarihinde böyle bir hırsız görülmemiştir. Bu kişi din iman edebiyatı yapıyor, ama öbür taraftan malı götürüyor, bunların en büyük özelliği yalan söylemek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte helikopterle Kırklareli’ne geldi. Kırklareli milletvekili Turgut Dibek ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan adayı Mehmet Kesimoğlu tarafından karşılanan CHP Lideri partisinin miting düzenlediği Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Miting alanın toplanan yaklaşık 10 bin Kırklarelili CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu ellerinde, ‘Çiftçiye, işçiye emekliye para yok, Bilal’de para çok’, ‘Ak dediler kara açıktı, her yerinden para çıktı’. ‘Hırsız var!..’, ‘Geleceğin Başbakanı Cumhuriyet’in kalesine hoş geldin’, ‘Çiftçi tarla sürer litresi 5 lira, Tayyip boğazde gezer litresi 1.5 lira', 'Oyumuz namusumuzdur satılık değil’ pankartları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu çifti kürsüye el ele çıkarak halkı selamladı.

HIRSIZIN POLİSİ OLMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu, 17 Aralık günü bir operasyon yapıldığını hatırlatarak, “Adı Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, oğlu ile yaptığı konuşmayı dinlettiler. Polis arkadaşlarımız gelmişler, başçalanın talimatı üzerine millete dinletmeyin diye. Polis kardeşlerime sesleniyorum, siz halkın polisisiniz bir hırsızın polisi olamazsınız, herkes bunu bilsin. Devleti soyanın polisi olmaz, polis haksızlık yolsuzlukla mücadele eder. Ne var o konuşmalarda bir kişinin devleti nasıl soyulduğu var. Kendi sesinden kendi söylüyor. Sabahın köründe 8’i 2 geçe açıyor telefonu, oğlum diyor şunların evinde arama yapılıyor. Bilal anlayamamış, baba bir daha tekrar et diyor. Evde ne varsa sıfırlayın, dağıtın diyor. Kardeşini gönderiyor, diğer kardeşini de, dayını çağır, amcanı çağır herkesi çağır diyor. Beraber paraları sıfırlayın yok edin diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenler elini vicdanına koyun, Başbakan çıkıp elinde milyon dolarları tutarsa polisin operasyonun yaptığı saate sıfırlayın talimatı verirse elini vicdanını koyun ve öyle konuşun"dedi.

SALMA SALINIYOR

Halkın kendisini başbakan yaptığını, demokrasiye saygılarının olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sizin oylarınıza bir şey söylemiyorum. Oyunuzla harama ortak olmayın, önce sizi soydu. Bu adam havuz kurdu kendi medyasına oluşturmak için salma salıyor. İhale verdiği müteahhitlere salma salıyor, 630 milyon dolarlık salmayı yapıp havuz oluşturdular. AKP oy verenlerin vicdanlarına teslim ediyorum nasıl oluyor da bu havuz oluşuyor. Gerekçesi şudur parayı verenler zaten devletten çalacaklar. Bunlardan birisi ihale aldıktan sonra keyifleniyor ki, telefon konuşmasında biz bu millletin anasına belleyeceğiz diyor. Orda söylediğini ben söylemiyorum, ahlakım el vermiyor. Bu millete küfrediyor” diye konuştu.

NEREDE BOŞ ARAZI BULSA VİLLA YAPIYOR

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası Halk Bankası Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutularının içinde para bulunmasını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu adam ayni zamanda komisyoncuymuş. Bir bankanın genel müdürü evinde, tüccarın, esnafın değil, sanayicinin değil, devlet bankasının genel müdürü evinde ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar para çıktı. Bu genel müdüre kefil olan kim başçalan kefil olan. Adalet ve Kalkınma Partisine oy verenlere sesleniyorum 4.5 milyon doları ayakkabı kutusuna saklayana kefil olana siz hala kefil olmaya sürdürecek misiniz? Elinizi vicdanına koyun. Başçalanın bir özelliği daha var. Nerde boş bir arazı görse villa yaptırıyor. Urla’da birinci derece SİT alanının üzerinde vali olmaz diyor yıkılması lazım diyor. Adamı başçalana telefon ediyor. Bizim villaları yıkacak vali diyor. Talimat verin yapmasın diyor, sonra valiyi Diyarbakır’a sürgün ettiler. AKP oy verenlere sesleniyorum oy verdiğiniz diye bu kişi devletin valisini iki villaya sattı hala bu kişiye oy verecek misiniz” diye seslendi.

DÜNYA TARİHİNDE BÖYLE BİR HIRSIZ GÖRÜLMEDİ

Operasyon sonrası sabahın 8’ini 2 geçe Başbakan Erdoğan’ın oğlunu telefonla aradığını anlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha sonra saat 10.58 yeni telefon konuşması yapıyor. Bir miktar daha kaldı diyor 30 milyon euro diyor. Bu milletin vicdanına sesleniyorum bu halkın vicdanına, gazilerimizin, esnafın, işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin vicdanına, nasıl oluyor da ertesi gün telefon ediyor 30 milyon euroyu konuşuyor hala bu adama güveniyor musunuz? Dünya tarihinde böyle bir hırsız görülmemiştir. Bu kişi din iman edebiyatı yapıyor ama öbür taraftan malı götürüyor. Bunların en büyük özelliği yalan söylemek. Ülkeye çocuklarınıza sahip çıkın. Bir kişi geldi devleti soymaya kalktı dersini demokratik yollardan vereceğiz hep beraber çalışacağız. Bunun bir özelliği daha var. Geçmişte demişti ki hırsızlık babadan oğula, evlattan baba geçmez demişti. Doğruyu söylemiş. Şimdi öğreniyoruz ki, kendisi bütün ailesi oğlu, kızı, dayısı, yeğeni amcası hep beraber yolsuzluk içinde. Siz buna evet diyor musunuz. O zaman yapacağımız bir şey var, çocukların hakkı için hesap sormak zorundasınız. Ülke için hesap sormak zorundasınız. Ben çalışacağım, hep beraber çalışacağız miting meydanlarda, kahvede, tarlada, lokantada, sokakta, cadde, fabrikada, hanımlar ev toplantılarında bu hırsızlığa dur diyeceğiz. Bizim yakamızdan artık düşün deyin" diye konuştu.

TOPLUM BUNU İÇİNE SİNDİREMEDİ

Yolsuzluk operasyonu sonrası hükümetin 4 bakanın istifa etmek zorunda kaldığını anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İstanbul Yeşilköy’de istifa eden bakanlar başçalanla otobüsün üstüne çıkıp ellerini kaldırdılar. Biz Türkiye’yiz dediler. Toplum bunu içine sindiremedi, toplum bu manzarayı kaLdıramadı, büyük protestolor oldu. Başçalan talimat verdi 4’üne istifa edin dedi. İstifa ederken bir deklarasyon yayınlayın dedi. Bunlardan birisi çıktı televizyonlara ‘ben neye istifa edeyim talimatı sen verdin ben yaptım önce sen istifa et’ dedi. 76 milyon bunu duydu mu, duydu. Şimdi bakanın yüzüne söylüyor, sen talimatı verdin diyor. Bakanın söylüyor, hala utanmadın mı, hala milletin yüzüne nasıl bakıyorsun. Emin olun ben rahatsız oluyorum. Bunlarda vicdan yok. Bunlardan birisinin aldığı rüşveti söyleyeyim. Zafer Çağlayan 28 kez de toplam 52 milyon dolar rüşvet. Çiftçi kardeşlerim, emekli kardeşlerim size sesleniyorum. 52 milyon doları bir arada gördünüz mü siz, emekli gördü mü, devlet bunları kırmızı plakalı araç, sekreter, şoför, makam aracı, uçak verdi. İstediğiniz gibi kulanın, millete hizmet edin. Onlar hizmeti kendilerine yaptılar, milleti soydular ceplerini doldurdular” dedi.

Operasyon sonrası istifa eden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in savcılık fezlekesine göre, 10 kez de, 10 milyon dolar rüşvet almakla suçlandığını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Zarrab’a ne diyordu. O da sabahın yedisinde oğluna telefon ediyor, oğlum ne var ne yok diyor, polisler arama yapıyor diyor. Evde ne var kaç lira var, bir miktar para var kaç par oğlum diyor. Sen biliyorsun baba diyor, kaç para diyor onu söyle 1 trilyon civarında diyor. Sonra çıktı, oğlumla konuşmadan dedi ama ses kayıtları çıktı. Zarrab’ın önünde yatarım diyor devletin bakanı. AKP oy verenlere sesleniyorum, rüşvet veren adamın önüne mi yatıyor. Onlar harama ortak oldular, oyların harama ortak olma, helale ortak ol mührü CHP’nin böğrüne bas" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemel Kılaçdaroğlu, AB Bakanlığından istifa eden Egemen Bağış hakkındaki yolsuzluk iddialarını da hatırlatarak, “3 seferde 1.5 milyon dolar rüşvet alıyor. Şansız çikolata kutusuna o kadar sığıyor. Operasyondan önce 18 Nisan’da MİT, adama bir rapor eriyor. 3 sayfalık sonuç bölümünü okuyorum, Rıza Zarrab’ın rüşvet verdiği bakanları söylüyor. Mevcut ilişkileri ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhinde kullanılacağının değerlendirmektir diyor. Kibarca bunlarla rüşvet alış verişi var diyor. Ne yaptı bu adam bu raporu aldı, cebine koydu hiçbir şey olmamış gibi rüşvet mekanizması devam etti. “ifadelerini kullandı.

HAVUZ MEDYASI

Havuzda para toplayıp yandaş medya oluşturulduğunu ve bunun hesabını soracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz halkımıza asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik siyasete girerken. O bizim karakterimiz, yapımız ruhumuzdur. Halka doğruları söyleyeceğiz. Yolsuzluğa asla müsaade etmeyeceğiz. Kim yaparsa hesabını soracağız. Bizim karakterimiz bu. Temiz siyaset istiyoruz. Ahlaklı siyaset istiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan siyaset inançlara saygı inancı siyasette sömürü haline getirmek istemiyoruz. Herkesin kimliğine inancına saygı duyuyoruz. Benim derdim işsizler, benim derdim emekliler, benim derdim çiftçiler ürettiği ürünün hakkını ne zaman alacak. Benim işsizler onlar nasıl iş bulacağım. Benim derdim halk, halk nasıl zenginleşecek, kadınlar evinde nasıl huzur içinde oturacak. Onların derdi ise cepleri, nasıl milleti soyarız. Huzurlu bir Türkiye inşa edeceğiz, barış içinde yaşayan bir milletin önüne geçip asla kamplara bölünmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız herkesin yanında olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını halka tanıtarak destek istedi. Kılıçdaroğlu daha sonra karayolu ile Edirne'ye hareket etti.

SES KAYITLARI DİNLETİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kırklareli mitingi öncesinde alanda arama yapılacağı gerekçesi ile polis ilçe ve köylerden gelenler Cumhuriyet Meydanına polis tarafından alınmadı. Miting alanına girmek için uzun kuyruklar oluşunca Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek devreye girerek halkın bir an önce meydana alınmasını sağladı. Kılıçdaroğlu miting alanına gelmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ve ses kayıtları dinletildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler