AKP’den cemaat okullarına boykot

Mitinglerde partililerden Gülen okullarından çocuklarını almalarını isteyen Erdoğan’ın, milletvekillerini de özel olarak uyardığı ortaya çıktı...

Yayınlanma: 03.03.2014 - 23:13
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gülen okullarıyla ilgili açıklamaları üzerine AKP’li milletvekilleri, çocuklarının okullarını değiştiriyor. Bazı milletvekillerinin 17 Aralık operasyonu sonrasında, bazılarının da Erdoğan’ın geçen haftalarda gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda yaptığı özel uyarı üzerine çocuklarını cemaat okullarından alarak başka özel ya da devlet okuluna verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Muğla’da yaptığı mitingde partililere “Çocuklarınızı bu paralel örgütün dershanesine gönderenler lütfen alın, okullara gönderenler lütfen alın. Eğer anne baba isterse takviye kursarı okullarda vereceğiz. Sülük gibi emdiler. Onun için bunların dershanelerine verip de geleceğimizi karartmayalım. Şimdi bana haber gönderiyor. ‘Eğer Başbakan istiyorsa biz okullarımızı ona teslim ederiz.’ Senin okulların senin olsun. Bize kendi okullarımız yeter, devletin okulları yeter. Zaman gelecek kendi okullarına öğrenci bile bulamayacaksın” demişti.

Vekillere özel uyarı

Erdoğan’ın, geçen haftalarda parti genel merkezinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantılarda milletvekillerini de bu konuda özel olarak uyardığı öğrenildi. Erdoğan, çocukları cemaat okullarına giden milletvekillerinden okulu değiştirmelerini isteyerek “Buralarda çocuklara beddua ettiriyorlar. Facebook ve Twitter şifrelerini alarak mesaj atıyorlar. Çocuklarınıza partimiz ve sizlerin aleyhine propaganda yapıyorlar” dedi.

AKP yöneticileri, çocukları cemaat okullarına devam eden çok sayıda milletvekili olduğunu belirterek bunlardan bir kısmının 17 Aralık operasyonu sonrasında çocuklarının okullarını değiştirdiğini belirtti. Birçok milletvekilinin de Erdoğan’ın uyarısı üzerine okul değişimini gerçekleştirdiklerini kaydeden parti yöneticileri, “Bazı okul yönetimleri öyle olumsuz bir tutum sergilemiş ki çocuklar aileleriyle okulları arasında kalmış. Bunu yaparken de dini kullanarak yapmışlar. Bir milletvekilimiz, ‘Çocuğum dinden bile soğur hale geldi’ diye bize yakındı. Bazı milletvekillerimiz de sınavların bitmesini bekliyor, bu süreç tamamlandıktan sonra çocuklarını o okullardan alacaklar” görüşünü dile getirdi.

Bir AKP’li milletvekilinin de çocuğunun kaydını alırken peşin ödediği okul ücretinin iadesini istediği, iade edilmemesi durumunda okula faturalı ve faturasız olarak yaptığı tüm bağış ve yardımları kamuoyuna açıklayacağı uyarısında bulunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler