'AKP provokasyon yapabilir!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tekirdağ'daki mitinginde vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yine yolsuzluk skandalı ve internete sızdırılan ses kayıtları vardı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 13:17
Abone Ol google-news

17 Aralık'taki operasyonun ardından dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Talimatı Erdoğan veriyor, o istifa etsin" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bırak ses kayıtlarını, senin bakanın 'Başbakan yolsuzluk yaptı' diyor" diye konuştu.

Yolsuzluk fezlekesindeki iddiaları da okuyan Kılıçdaroğlu, Zafer Çağlayan'ın 28 seferde 52 milyon dolar, Egemen Bağış'ın ise 3 defada toplam 1,5 milyon dolar rüşvet aldığını söyledi. AKP'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Eğer hala AKP'ye oy verirseniz harama ortak olursunuz" diye konuştu.

Siyasete girdiği gün malvarlığını açıkladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın malvarlığının sahte olduğunu söyleyerek, "Paraları evinde saklıyor. Dağıt dağıt bitmiyor" dedi.

Dün akşam internete sızdırılan Recep Tayyip Erdoğan - Sadullah Ergin ses kaydı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Bizde demokrasi var diyor. Yürütme organı yargıya müdahale edemez diyor. Ses kayıtları ortaya çıktı. Yalancıdan başbakan olmaz. Değerli Tekirdağlılar, ülke farklı bir yöne doğru gidiyor. Bizi aldatanlara oy vermeyin" dedi.

AKP'nin seçim sürecinde her türlü provokasyonu yapabileceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Hepimiz sandığa sahip çıkacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Geçen Tokat'a gittiğinde, arabasına iki kişi silahla... Yalan doğru. Her türlü provokasyonu yapabilirler" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler