Bahçeli: Bunlar evden eve para taşıma şirketi kurmuş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 ilçeyi kapsayan İzmir programının ikinci gününe Bornova’dan başladı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 13:29
Abone Ol google-news

Vatandaşlar ve STK temsilcileriyle kahvaltı yaparak sohbet eden Bahçeli, daha sonra Kemalpaşa ilçesine geçti. Burada vatandaşlara hitap ederek, iktidara yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenmeyi sürdürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya da atıfta bulunan Bahçeli, "Birçok para alışverişi evden eve, bazı şirketler olur, evden eve nakliyat diye, kargo şirketleri, büyük veya küçük yazıyor üzerlerinde. Bunlar da evden eve para taşınır diye şirket kurmuş. 'Aman, evde ne varsa sıfırlayın.' diyorlar." şeklinde konuştu.

MHP İzmir Büyükşehir ve Kemalpaşa belediyeleri başkan adaylarını tanıtan Genel Başkan Bahçeli, 16 olan büyükşehir sayısının 30'a çıktığını hatırlattı. Konuşmasının başında seçimlere büyük önem verdiklerini söyledi. Seçimlere 26 gün kaldığını belirterek partililerden bu günleri iyi değerlendirmelerini isteyen Bahçeli, seçimlerin güvenli yapılabilmesi için sandık uyarısında bulundu. Mazeret ileri sürmeksizin sandığa gidilmesini isteyen Bahçeli, "Sandığa ulaştığımızda, dünya görüşümüze paralel olarak hizmetlerine inanacağımız, tercihlerinizi en haklı biçimde oylarınızı vermelisiniz. Akşam üzeri sandıklar açıldığında her partinin sandık kurullarında görevli olanlara büyük görev düşmektedir. Sandığa sabah erken saatlerde gitmeli, oy verme anında orada olmalı ve oy sayımı sonuna kadar ayrılmamalıdır. Oylarda herhangi bir hile oluşmaması, çalıntı oylara fırsat verilmemesi için gözünü dört açmalı ve her şeyi gözetimi altına almalıdır. Geçmiş dönemlerde gördüğümüz olaylardır. Bir an düşünelim, Kemalpaşa'da görevli arkadaşlarımdan biri, sorumluluğu taşımaz ve kahveye gidip akşamı orada ederse o sandıkta bir partiye sözgelimi 11 oy çıkmıştır, görevlilerin olmadığı ortamdan yararlananlar, 11'in sağına soluna 1 yazarak 111 yapabilir. Hileyle bunu yapabilir. Belediye seçimlerinde 1 oyla da kazanma, 1 oyla da kaybetme söz konusudur." dedi. Seçim sonuçları ilan edildiğinde, hile olduğu anlaşıldığında itirazlar olacağını kaydeden Bahçeli, bu durumun yaşandığı yerlerde sosyal barışın tehlikeye gireceğini, insanların birbirlerine küseceğini ve kırılganlaşacağını söyledi.

AK Parti'nin 11 yıldır tek başına iktidarda olduğunu belirten Devlet Bahçeli, bu sürede birçok sosyoekonomik meselenin çözülemediğini, çiftçi, esnaf, memur ve işsize kadar bütün sosyal dilimlerin hiçbirinin refah seviyesi arttırılamadığını iddia etti. Bahçeli, "Sosyal dokumuz parçalanmakta, milli ve üniter yapımız sarsılmakta, toprak bütünlüğümüz tehdit altına girmekte, toplumda sosyal barış sağlanamamaktadır. İktidarın 11 yılda başarısız olduğu görülmektedir." dedi. İktidarın hakim olduğu televizyonlarda, Türkiye'nin yakından tanıdığı, AK Parti'nin beslemesi aydınların Türkiye'yi toz pembe gösterdiğini öne süren Bahçeli, meselenin muhatabı olan vatandaşların bunun mukayesesini yapacağını söyledi. İktidarın süresinin dolduğunu, siyasi ömrünün tükendiğini savunarak, "Bu iktidardan artık gelecek umudu kalmamıştır. Bu seçim döneminde Sayın Başbakan ve diğerleri olsun, hiç ekonomik sorunlar üzerinde duruyorlar mı? Türkiye'nin temel sorunlarının çözümü için bir programları var mı? Bunlardan hiç bahsediliyor mu? Şimdi taşıma insanlarla bol bol miting yapıyorlar. Gelenleri üst üste koyup miting yapıyorlar, montaj orada." diye konuştu.

'PARA SAYMAKTAN UŞAKLARIN KOLU YORULMUŞ'

MHP'nin AK Parti'den yolsuzluk ve rüşvetin hesabını sormak için gümbür gümbür geldiğini söyleyen Genel Başkan Bahçeli, "Nerede ayakkabı kutusu varsa devlet olarak kontrol edeceğiz, içinde ayakkabı mı başka bir şey mi var? Önemli eşyalarını muhafaza etmek için bir kasa olur da bir evde yedi kasanın ne işi olur? Orada para saymak için uşakların kolu yorulmuş." şeklinde konuştu. ATV ve Sabah Gazetesi'ni almak için görevlendirme yapıldığını da iddia eden Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan görevlendirme yapmış, herkese salma gönderiyor. 'Filan kişiler devletten ihale almış, hemen 100 milyon dolar getirsin.' 'Alınteriyle kazandım, gececi gündüzüme kattım, şirketimi büyüttüm, kimseye haraç vermem.' diyeceğine, 'Sayın Başbakan böyle mi istemiş, emri olur.' diyor. Öbürü aynı şekilde, bir bakıyorsunuz 630 milyon dolar havuzda birikmiş. Dillenince Başbakan'a soruyorlar, 'İşadamları sizin isteklerinizle havuzda 630 milyon dolar bulundurmuş.' diye. Cevap, "Bu işadamları, istikrarlı işadamlarıdır. Havuza girseler de ıslanmazlar.' Su dolu havuzun içine alayımız teker teker girelim, dışarı çıktığımızda hepimiz çıbıl çıbıl ıslanmış oluruz. Tabii havuz ağzına kadar yeşil dolar olursa adam orada ıslanır mı?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya da atıfta bulunan Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Bazı şirketler olur, evden eve nakliyat,diye, kargo şirketleri. Büyük veya küçük yazıyor üzerlerinde, evden eve nakliyat. Bunlar da evden eve para taşınır diye şirket kurmuş. 'Aman, evde ne varsa sıfırlayın.' diyorlar. Bunlar halk arasında duyulduğunda Başbakan, 'Bize montaj yapıyorlar, böyle konuşmamız yok.' diyor. Allah vere böyle bir konuşma olmasın, keşke bu montaj olsun. 11 yıldır başbakanlık yapan kişi, sorunları çözeceğine para sayma makinesine ve para saymayı sağa sola yönlendirmişse vay halimize. Bunun altından nasıl kalkacağız? Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı tek şey var, 'Öyleyse yargıya, kolluk kuvvetlerine talimat veriyorum, nerede yolsuzluk varsa üzerine gideceğim.' demesi beklenirken 76 günden buna yolsuzluk ve rüşvetin üzerine örtmeye, herkese saldırmaya, hakaret edici konuşmalarla televizyon ve meydanları meşgul etmeye çalışmaktadır."

'BU YÖN SİZİ YÜCE DİVAN'A GÖTÜRÜR'

Başbakan Erdoğan'dan miting yapmamasını isteyen Bahçeli, "Yolsuzluk yapmadığını iddia ettiniz ama bunu yaparken bir doğru hareket yap, herkese yalan dolanla cevap yetiştireceğine, 'Ben miting yapmıyorum, seçimlere kadar yargıyı harekete geçiriyorum. HSYK'yı AKP'lileştirmiyorum, dürüst hakim ve savcıların alayını görevlendiriyorum, 30 Mart'a kadar sonuç çıkarsın.' demiş olsa kendisi miting yapmadan, miting yapmışcasına halk AKP'yi aklamak için sandığa koşar." dedi. Halkın 30 Mart'ta Erdoğan'a, "Savcıya gidip Bilal oğlanla birlikte ifade vermediğin sürece sana oy yok." diyeceğini öne süren Bahçeli, "Artık yollar tıkanmış, yollarda tek yön levhası yazıyor. 'Birlikte Yürüyelim' şarkılarını söylerken bütün yollardan siz geçiyordunuz. Şimdi AKP'li kardeşim, bu tek yöne girerseniz bu yön sizi Yüce Divan'a götürür, başka bir yere gidemezsiniz." şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'a da seslenen Bahçeli, "Binali, senin ne işin var İzmir'de? İzmirli demeyecek mi sana, 'Bu havuza salmaları bindiren işadamlarına Binali diyorlar, acaba doğru mu?' dediklerinde ne cevap vereceksin? Recep Tayip Erdoğan'ın onu bu şekilde dayatmaya hakkı yok. Uzun süre beraber yürüdüler, birbirlerinin kuyusunu kazmasınlar. Belediye başkanı olsa da İzmir'in sokaklarında gezeceğine ihtimal vermiyorum. 630 milyon dolar doğru mu değil mi? Doğruysa zaten sokaklara çıkamazsın. Doğru değilse o zaman aklan paklan İzmir'e gel. 630 milyon doları bir havuza koyacağınız yerde, ev hanımları iyi bilirler, hangi deterjan varsa hepsinin alayından alsınlar, havuzun içine döksünler, AKP'yi orada bir çimdirsinler." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler