Davutoğlu'ndan 'nasıl bu kadar zalim oldunuz' diye soran Kırmızıgül'e yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mahsun Kırmızıgül'ün kendisine yönelik olarak söylediği sözlere cevap verdi. Davutoğlu'nun gündeminde Sur'daki operasyonlar da vardı. Davutoğlu, "Sur'u Toledo gibi yapacağız" dedi.

Yayınlanma: 01.02.2016 - 09:41
Abone Ol google-news
 
Başbakan Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Mahsun Kırmızıgül'ün Twitter'da kendisi için yazdıklarına yanıt verdi.
 
Ahmet Davutoğlu, "Beni de hedef alan bazı ithamlarda bulunmuş. Bizim merhametimize dünya âlem şahittir. Zulmümüze kimse şahit değil ama merhametimize herkes şahit. Filistinli çocuklar da şahit, Arakanlı yetimler de şahit. Açlıktan ölen somalili bebekler de şahit. Yasin Börü'nün annesi, babası da şahit. Doğu'da Güneydoğu'daki, teröre karşı mücadele eden gençler de şahit. Diyarbakırlı da şahit" dedi.

"ZALİMLERE NE KADAR DİK DURDUĞUMUZU HERKES BİLİR"

"Kimseye zalimlik yapmadık. Ama zalimlere ne kadar dik durduğumuzu herkes bilir"diyen Davutoğlu, "PKK'nin zulmünü görmeden devlete ve şahsen bana dönük zalim diyen, bizim hayat geçmişimize de Kandil'dekilerin hayat geçmişine de bir baksın. Sonra kime zalim, kime merhametli diyeceklerini görsünler. Türk halkı bizi de onları da görür" ifadelerini kullandı.

Kırmızıgül "Şu an yaralı olan çocukların günahı ne? Yazık değil mi? Günah değil mi? Merhamet ve vicdanlarınıza ne oldu? Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terketmek hangi dinde yazar? Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan" demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilere gündeme ilişkin  açıklamalarda da bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

“Biz teröre bütüncül olarak bakıyoruz” diyen Davutoğlu “Kandil’den Cizre’nin sokaklarına bütüncül olarak baktığımız gibi, 80’li yıllardan itibaren Cizre’de ilk kez mahallelere giriliyor. Bütün şehirler temizleninceye kadar bu mücadele sürecek. Şimdi operasyonun ardından nasıl bir süreç başlatacağız, onu hazırlıyoruz. Bakanlar Kurulu’nda 5-6 saat bunu konuştuk. 300 adım tespit edildi. Tüm bakanlıklara görevler verildi. Bu haftadan itibaren bütün bakanlar, genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri dönüşümlü olarak alanda olacak. Ayrıca belediye başkanlarına da görevler verdik. İlçeleri tek tek ele alıyoruz. Bir ilçede bazı adımlar yanlıştır, diğerinde doğru olabilir” dedi.

YENİ BİR GÜVENLİK STRATEJİSİ

Yeni bir güvenlik planlamasına gidildiğini açıklayan Davutoğlu “Detaylarını Mardin’de cuma günü açıklayacağım. Var olan güvenlik yapılanmasıyla bu şeylerin aşılamadığı ortada. Yeni bir güvenlik yapılanmasına ihtiyaç var. Ama bu güvenlik önlemlerinin arttırılacağı anlamına gelmiyor. Sadece şartlara uygun tedbirler geliştiriyoruz. Burada klasik güvenlik yöntemleri ile başarılı olmanız çok zor” diye konuştu.

Toledo, Avrupa’nın en çok turist çeken şehirlerin başında geliyor

“SUR’U TOLEDO GİBİ YAPACAĞIZ”

Uçakta bulunan Hürriyet yazarı Akif Beki’nin aktardığına göre Davutoğlu operasyonlarda harabeye dönen ilçelerde ilgili de çalışma yaptıklarını açıkladı. Davutoğlu “Bu şehirler 90’lı yıllarda çarpık ve kontrolsüz bir şekilde gelişen şehirler. Bu olaylar yaşanmamış olsaydı bile kentsel dönüşümün yapılması gereken yerlerdi. Sur, Silopi, Nusaybin ve benzer yerlere insanca yaşanabilecek konutlar yapılabilecek. Özellikle Sur’da bir taş üzerine taş konsa haberim olacak dedim. Tescilli Diyarbakır evleri, camiler, kiliseler, hanlar Diyarbakır’ın mimari dokusuna hiçbir zarar vermeden restore edilecek. Diyarbakır Sur’u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo (İspanya) gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir yer haline gelecek” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Başbakan çözüm sürecine ilişkin bir soruya ise “Çözüm süreci devam ediyor… Şu anlamda devam ediyor; Türkiye’de demokratikleşme üzerinden atılacak adımlar bağlamında bir süreçten bahsediyorsak buna hiçbir zaman ara vermedik. Bu operasyonlar sürecek. Türkiye’de silahlı bir yapı var oldukça terörle mücadeleye ara vermeyeceğiz” yanıtını verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler