Bakan Işık: Hırsız evdeymiş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, telefon dinlemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 12:30
Abone Ol google-news

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kriptolu telefonlarda dışarıdan sisteme girmek, içeriden yardım alınmadan mümkün değil. Fakat hırsız evdeyse ne yapacaksınız? Kriptolu telefonların dinlendiği net. Bizim ortaya çıkarmaya çalıştığımız bunu kim dinlemiş, nasıl dinlemiş" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın telefon dinlemeleriyle ilgili açıklamalarından bazıları şöyle:

*TÜBİTAK'ta amiri yerine abisinden talimat alan insanları asla tutmayacağız, bu net.

*Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün DDK'ya verdiği talimat tüm sisteme yönelik. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Çünkü Türkiye artık bu yükten kurtulmalı

*Kriptolu telefonlara ilişkin tüm sistemi gözden geçirmek zorundayız. Şu anda TÜBİTAK içerisinde iki aşamalı bir soruşturma yürütüyoruz. Yaptığımız inceleme ve soruşturmaların sonucunda gerekli görürsek adli soruşturmaya başvurabiliriz.

*Kriptolu telefonlarda dışarıdan sisteme girmek, içeriden yardım alınmadan mümkün değil. Fakat hırsız evdeyse ne yapacaksınız? Kriptolu telefonların dinlendiği net. Bizim ortaya çıkarmaya çalıştığımız bunu kim dinlemiş, nasıl dinlemiş.

*Türkiye'de hiç bir iç yapının bu kadar geniş bir dinlemeyi dışarıdan destek almadan gerçekleştirebileceğini düşünmüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler