Demirtaş'tan Davutoğlu'nun açıkladığı pakete iki düzeltme

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dün akşam itibariyle başlattığı 'ses çıkarma eylemi' için bugün bir kez daha çağrıda bulundu. Demirtaş'ın gündeminde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Terörle Mücadele Eylem Planı' da vardı.

Yayınlanma: 05.02.2016 - 13:37
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'Cizre'yi temizledik' şeklindeki açıklamasına değinen Demirtaş, "Söz konusu binaya sağlık ekiplerinin ulaşması engelleniyor. Dün de aynısı oldu. Roboski'yi yapmış ve üstünü örtmüş bir Hükümet'ten her şey beklenir ama her seferinde nasıl dibe vuruyorlar, şaşırıyoruz" diye konuştu.

"Ben ne yapabilirim demeyin" diyen Demirtaş, "Gün birlikte hareket etme günü. Bu akşam 7'de de barış sesi yükselmeli" diyerek eyleme katılma çağrısında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet yetkililerinin 'kör bir duvar' gibi olduklarını ifade eden Demirtaş, "İmana, hukuka, kanuna dair ne varsa unutmuşlar. İktidarı kaybetmekten öyle korkuyorlar ki..." şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLADIĞI PAKETE İKİ DÜZELTME

Demirtaş'ın gündeminde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Terörle Mücadele Eylem Planı' da vardı. Paketle ilgili iki düzeltme yapmak istediğini söyleyen Demirtaş, "1- Bölge halkı yok, Kürt halkı var. 2- Rehabilite edilmesi gereken AKP zihniyetidir" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler