Kadınlar 'Barış nöbeti' için Diyarbakır'a gitti

"Barış Nöbeti" tutacaklarını belirten "Barış İçin Kadın Girişimi" üyesi bir grup kadın, Diyarbakır'a gitti.

Yayınlanma: 05.02.2016 - 21:28
Abone Ol google-news

Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadın kadınlar, 'Ölümden değil yaşamdan yanayız' yazılı pankart açtı. Ellerinde 'Sur' yazılı afişler taşıyan kadınlar bir basın açıklaması yaptı .Bölgede sokağa çıkma yasakları ve zorunlu göçün yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Bu savaşta tanık olduklarımız biz kadınları yüksek sesle ve hep beraber 'bu suça rızamız yok' dedirtiyor. Barış nöbetini tutmak için Diyarbakır'a gidiyoruz" denildi.

MOTOSİKLETLİ SÜRÜCÜ DESTEK VERDİ

Basın açıklaması sırasında motosikletli bir sürücü, yolda durarak alkışlarla eyleme destek verdi. Sürücü "İnadına sonuna kadar barış istiyoruz" diye bağırdı. Motosikletin yanına gelen polis ekibi hareket etmek isteyen sürücüyü engelleyerek kimliğini kontrol etmek istedi. Hareket eden sürücü, trafik ışıklarında trafik polisleri tarafından durdurularak "trafiği tehlikeye sokmak"tan ceza yazıldı.

TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan çevredeki bir kişi ise açıklama yapan kadınların yanına gelerek tepki gösterdi. Terör örgütünün güvenlik güçleriyle çatıştığını söyleyen vatandaşı polis ekipleri uzaklaştırdı.
Basın açıklamasının ardından kadınlar otobüse binerek Diyarbakır'a gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler