'İşimiz ruhlara kaldı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “AKP sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'da kardeşlik sürecinin başlaması için birleştirici ruh hareketi başlatacakmış. İşimiz ruhlara kaldı.” dedi.

Yayınlanma: 06.02.2016 - 12:54
Abone Ol google-news

AKP'nin Türkiye’de ve Ortadoğu’da kardeşlik sürecinin başlaması için ‘birleştirici ruh hareketi’ açıklaması ile onlarca polis ve askerin şehit olduğu, bazı ilçelerin savaş alanına döndüğü Güneydoğu’da terörle mücadele için 10 maddelik eylem planının Mardin’de bakanların katıldığı türkülü, eğlenceli programla duyurulmasına eleştiri geldi.

CHP’li Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye’de işlerin artık ruhlara kaldığına vurgu yaparak, “AKP sadece Türkiye'de değil. Ortadoğu'da kardeşlik sürecinin başlaması için ‘birleştirici ruh hareketi’ başlatacakmış. İşimiz ruhlara kaldı.” ifadesini kullandı. Usluer, “Cizre'de savaş devam ederken, AKP'nin bakanları Mardin'de türkü dinleyip eğleniyorlar. Söylenecek söz bulmak zor.” dedi.

CHP’nin Eğitim Komisyonu üyesi ve sözcüsü de olan Usluer, öğretmenlere okullarda polis gibi görev verilecek olmasına da “Okullara yeni güvenlik talimatı. Öğretmenler asayiş, hırsızlık ve sabotaj olaylarını önlemekle görevlendirilecek. Polis Öğretmen olur mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler