CHP Sözcüsü Böke: Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan iddia asılsızdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan CHP'li bir milletvekilinin odasından Atatürk posterini indirdiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğunun Parti Meclisi (PM) toplantısında ortaya çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 07.02.2016 - 21:42
Abone Ol google-news

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine gizli oylama sonucunda oy çokluğuyla karar verildiğini anlatan Böke, "Bu asılsız iddialara muhatap edilen PM üyesi sayın Ankara milletvekilimiz sayın Necati Yılmaz da toplantıda kendisiyle ilgili iddiaların iftira olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıkladı. PM, böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi." ifadelerini kullandı.

Böke, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin çok yoğun siyasi bir gündemi olduğunu dile getiren Böke, PM'de siyasi gündemin detaylarıyla ele alındığını kaydetti. Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyon süreci ve dış politikaya dair detaylı sunumların genel başkan yardımcıları tarafından yapıldığını ifade eden Böke, üyelerin söz alarak görüşlerini dile getirdiğini aktardı.

'PM, BÖYLE BİR OLAYIN GERÇEKLEŞMEDİĞİNE KESİN OLARAK KANAAT GETİRDİ'


"Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan, CHP'li bir milletvekilinin odasından Atatürk posterini indirdiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğu bu PM'de ortaya çıkmış oldu." diyen Böke, "Bu nedenle, asılsız ve gerçek dışı bir iddia ile CHP'yi kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken PM üyesi Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine gizli oylama sonucunda oy çokluğuyla karar verildi. Bu asılsız iddialara muhatap edilen PM üyesi Ankara milletvekilimiz sayın Necati Yılmaz da toplantıda kendisiyle ilgili iddiaların iftira olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıkladı. PM, böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi. Türkiye'nin bu yoğun siyasi gündemi içerisinde birkez daha PM, geleceğin siyasetini inşaa etmek Türkiye'ye özgürlükçü demokrasiyi getirmek için çalışmaya devam etme konusunda kararlılığını da ifade etti." şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler