HDP ve DBP'den 'katliam' açıklaması

HDP'li vekiller ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak Cizre'de iki eve düzenlenen operasyonda 30'un üzerinde kişinin öldüğünü söyledi.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 16:03
Abone Ol google-news

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, PKK'li grupların kazdığı hendek ve oluşturdukları barikatların kaldırılması amacıyla Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre İlçesi'nde 2 eve düzenlenen operasyonda 30'un üzerinde kişinin öldüğünü iddia etti.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'ye gitmek için bekledikleri Mardin'de HDP milletvekilleri Mithat Sancar, İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, Dirayet Dilan Taşdemir, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yüksek, şunları söyledi:

"Cizre'de 15 günü aşkın onlarca yaralı sivil insanın mahsur kaldığını ve bu savaş ittifakının bu yaralıların kurtarılmasını sağlamak için değil ölümlerine yol açmamak için çaba sarf ettik. Dün de bu vahşete son vermek için Cizre’ye girmek istedik. Fakat engellendik. Dün gece itibariyle Cudi Mahallesi’nde yaralıların bulunduğu her iki eve de aldığımız kesin bilgiye göre devlet güçlerince operasyon düzenledi. Bu iki eve daha önce birinci evde 26 yaralının bulunduğu bombalama sonucunda 4 katlı evin yıkıldığı ve insanların bodrum katında mahsur kaldığı yer. İkinci ev yine devam eden operasyonlar sonrasında yaralanan 60'a yakın kişi oldukları tahmin edilen yaralının bulunduğu ikinci evdir. Bu eve operasyon gerçekleştirmiştir. Operasyonun neticesinde şu an kaç insanımızın öldüğü belli değildir. En son 10 dakika önce ulaştığımız bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. 2 cenaze aracının bu mahalleye bu evin önüne gittiği ve orada 30'un üzerinde cenazeyi gördüklerini bizimle paylaştılar."

Ölü sayısıyla ilgili sosyal medyada dolaşan rakamların, psikolojik algı yönetimi olduğunu savunan Yüksek, TRT'nin haberi geçmesi ardından kamuoyunda büyük bir tepki oluşmaya başladığını, tepkileri azaltmak ve algıyı yönetmek için peş peşe yeni bilgiler paylaşılmaya başlandığını söyledi. Yüksek, şöyle dedi:

"Buradan çıkacak ölü sayısının kaç olduğu işin başka boyutudur. 30'dan fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Bu sayının 60, 50 veya 40 olması veya bu sayı 5 de olsa, 10 da olsa, 20 de olsa, bir katliam olmuştur."

Toplantı sonunda bir gazetecinin Cizre'de bulunan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın durumunu sorması üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Faysal beyle diyalog halindeyiz. Kendisi ile görüşüyoruz. Kendisinin sağlık durumu yerinde, herhangi bir sıkıntı yoktur" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler