Kılıçdaroğlu'ndan 'siyasi ahlak yasası' sözü

Giresun'da vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde 'siyasi ahlak yasası' çıkaraklarını belirterek, "Kirli adam siyasetin içinde olmayacak. Halka hesap verecek, hesap vermeyi namuslu görev kabul edecek" dedi.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 14:08
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Giresun mitinginde vatandaşlara seslendi.

CHP liderinin gündeminde yine yolsuzluk skandalı vardı. CHP iktidarının ilk dört ayında 'Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaraklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kirli adam siyasetin içinde olmayacak. Halka hesap verecek, hesap vermeyi namuslu görev kabul edecek" diye konuştu.

Kimseye giyiminden dolayı bir ayrım yapmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar başı örtülü, kapalı bunun üzerinden siyaset yapıldı. Kadın nasıl giyinirse giyinsin... Her kadının tamamının benim başımın üzerinde yeri var" ifadelerini kullandı.

Yine AKP'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Oy verdiniz diye size en ufak bir sitemde bulunmuyorum. Şu gerçeği kabul etmek zorundasınız; bu hükümet sizi kandırdı. Bu hükümet köşeyi döndü, sizler fakirleştiniz" dedi.

Edirne'deki Kırkpınar Güreşleri'nde yaşanan bir olayı da anlatan Kılıçdaroğlu, "Edirne'de Kırkpınar Güreşleri'nde önümüzden büyük bir bayrak geçti. Herkes ayağa kalktı ama dört AKP'li bakan ayağa kalmadı. Ben bunu affedemiyorum. AKP'ye oy veren yurttaşlara bu hükümeti ve bu bakanları şikayet ediyorum. Sıkışınca milliyetçilikten bahsediyor" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler