Erdoğan'dan CHP liderine: Terbiyesiz herif

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yaptığı konuşmada CHP liderine yüklendi: Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor hem unuttum ya o rahmetli olmuş diyor.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 16:52
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ ve Malatya'da halka seslendi.

Malatya'da yaptığı konuşmada'Sustum sustum artık dayanılmaz hale geldi. Bu kadar adilik alçaklık olamaz. Sen aynaya bak. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor hem unuttum ya o rahmetli olmuş diyor. Sen bu ülkede bir Başbakan'ın ölmüş annesi için nasıl konuşusursun.' diyerek Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

EY TARAF, NEY BUGÜN, EY ZAMAN, EY HÜRRİYET GAZETESİ...

Erdoğan ayrıca basına yönelik, 'Ey Bugün Gazetesi, ey Taraf Gazetesi, ey Zaman Gazetesi sen siz hangi doğrunun yanındasınız? Ey Hürriyet Gazetesi sen neyin yanındasın' sözlerini sarf etti.



"MONTAJ, DUBLAJ SİZİN İŞİNİZ"

CHP ve MHP'ye eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan Elazığ'da, kendilerini dünyanın doğusu ve batısından izlendiğini anlattı. Erdoğan "Evel Allah 30 Mart akşamı yine sadece Türkiye'de bu davaya gönül verenler değil tüm dünya mazlumlar mağdurlar gülecek. Çünkü siz bir güven çıtası koyuyorsunuz ve buraya bakıyorlar. Ey MHP'nin genel başkanı sen bunu anlayamazsın, Ey CHP'nin genel müdürü sen bunu anlayamazsın. Ey bir kısım Medya siz bunu hiçbir zaman anlamadınız, hiçbir zamanda anlamayacaksınız. Montaj deyip avunacaksınız. Fotoshop deyip kendinizi kandıracaksınız. Taşıma deyip bahane uyduracaksınız. Halep oradaysa Elazığ burada. Şu meydanı saatler öncesinden fotoğrafını çekiyorlar. Ya da kalabalık dağıldıktan sonra fotoğrafını çekip sosyal medyada dolaşıma sokuyorlar, sonra montaj diyorlar. Montaj, dublaj sizin işiniz. Burada montaj, dublaj yok. Burada başbakan ve onu bağrına basan millet var. Burada muhabbet var. Muhabbetin gerçek fotoğrafı var. Burada vefanın, itimadın, aşkın sevdanın fotoğrafı var. Şimdi ne diyecekler 30 Mart akşamı sonuçlar gelmeye başladığında kendi anketlerine bakıp. Şimdi bir araya geldiler, anketlerde böyle görünmüyordu diyecekler. Ak Parti'nin bu kadar oy alması mümkün değildi diyelercekler. Montaj yaptı, meydanlara insan taşıdı diyecekler. Bunlar daha minareyi çalmadan şimdiden kılıfı hazırlıyorlar. Yenileceklerini biliyorlar onun için uyduruyorlar. Bunlar yahu diyorlar bu kadar iftira attım, çamur attık ama AK Parti'nin oyu yine yükseldi. Yahu bu millet sizin ne yaptığınızı biliyor. Siz bir şey ortaya koymadınız dikili ağacınız yok. Milleti hep aldattınız millet aldatanlara değil dürüsütlere oy veriyor sizin niyetinizi de anlıyor. Hep söylüyorum 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olur mu? Bunlar bu. İki yanlış bir doğru etmez. Şimdi bunlara üçüncü bir yanlış daha eklendi. MHP CHP birde Pensilvanya."

"CUMHURBAŞKANLIĞI DEĞİL YEREL SEÇİM YAPIYORUZ"

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeniden matematik derslerine başladığını söyleyerek,

"Yine enteresan hesaplar yapıyor. İktidar yüzde 51 ile geldi yüzde 51 ile de gidebilir diyor. Şu anda bizim yerel seçim yaptığımızında farkında değil. Bu diyor Cumhurbaşkanı olamayacak. Biz şu an yerel seçim yapıyoruz. Bırak şimdi o işi şu 30 Mart'ı bir atlatalım sonra onları da konuşuruz. Ayağının bağları çözülecek, Çankayaya çıkamayacak diyor. Kimin ayağının bağı çözülecek belli. Tayip Erdoğan 40 yıldır siyasetin içinde koşuyor. Erdoğan, maraton koşucusu. Geçen diyor hep havada hiç yere inmiyor. Sen şimdi uçma özürlüysen ben ne yapayım. Biz dünyayı geziyor, Türkiyeyi anlatıyoruz. Türkiye artık gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülkedir, böyle bir fakımız var" dedi.

"İYİ NİYETİMİZLE OYUNA GELDİK"

Elazığ'a yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, artık uyanma vaktinin geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz iyi niyetimizden maalesef bu oyuna geldik. Çünkü Müslüman iyi niyetle davranmak zorundadır. Ama şimdi baktık kİ, kazın ayağı böyle değilmiş Artık mızrak çuvala sığmıyor. Dolayısıyla atılması gereken adım neyse onu atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Öyle enterasan şeyler var ki, çok ilginçtir. Yalan bunlarda meşru, takkiye bunlarda meşru, iftira bunlarda meşru, fesad, fitne bunlarda meşru. Şimdi yurtlarda evlerde geçe seansları yapıyorlar. Bu gece seanslarında abiler, ablalar Başbakan'a beddua ettiriyorlar. Eşime, çocuklarıma beddualar ettiriyorlar. Buna nasıl Müslümanlık? Bunlara dayanamayanlar ya olurmu öyle şey diyorlar onları da yurtlardan dışarı atıyorlar. Bakınız Sivas'ta, Düzce'de aynı şeyi yaptılar yapmaya devam ediyorlar. Biz de tabi tedbirlerimizi alıyoruz. Kredi yurtlarımıza talimat verdim süratle bu yavrularımızı alacaksınız, bunların hesabını soracağız bunlara. Siz bu evlerde, bu yurtlarda hem parayı alıp ondan sonra kendinize kurşun asker mi yetiştireceksiniz? Bu bu ülkede bölücüğe ayrımcılığa yer yok. Siz bir çete oldunuz, bir örgüt oldunuz dolayısıyla bunun hesabını vereceksiniz. Bunun hesabını soracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletim artık bunları çok iyi tanıyor, bizde çok iyi tanıdık. Elazığlıların tam bunlar için söylenmiş bir sözü va. Hatırlatayım size. Garkayla oturanın burnu pislikten kurtulmaz. Öyle mi?. Gakgoşlar söylüyor işte. Güveç, gırdınlaşmış kapağınu bulmuş"

RABİA İŞARETİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Rize'de yaptığı mitingde bayrak hassasiyetlerini soruşturduğunu anlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 2011 yılında Hakkari'de daha önce yaptığı ve Türk bayrağı bulunmayan alanın fotoğrafını gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaoğlu'nun bayağı mesafe alıp Rabia işaretini öğrendiğini söyleyerek, "Bunun içeriğinde ne var diye sor, bilmezler. Ama Tayip Erdoğan'ın Rabia işareti içinde bir anlam var. Bir tek millet var. Nedir o Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Gürcüsüyle,. Abazasıyla, arnavuduyla velhasıl yaradılanı yaradanda ötürü severiz. Bizde ayrım yok. 77 milyon tek millet. Tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, Yıldız şehidimizin simgesidir. Baktımki aynen okudum şiiri oda okudu. Yahu patenti bize ait bir sor be." dedi.


MİTİNG ÖNCESİ GERGİNLİK YAŞANDI

Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesi Elazığ'da Ak Partililer ile Saadet Partililer arasında bayrak asma üzünden tartışma yaşandı. Polisin araya girmesiyle tartışla büyümeden önlendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler