CHP: Urla villalarının yıkımı için mahkeme kararının gecikmesi 'manidar'

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini söyledi. Özel, gecikmeyi 'manidar' bulduklarını vurguladı.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 15:59
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.  

İzmir'in Urla İlçesi’nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması üzerine Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde eylem yapmıştı. Sorunu yerinde inceleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Balıklıova barakalarının yıkımının iktidar tarafından Urla villalarıyla ilişkilendirerek bir istismar alanı haline getirildiğini öne sürdü. 

'URLA VİLLALARINDA GEREKÇELİ KARAR BEKLENİYOR'

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini belirten. Özel, gecikmeyi 'manidar' bulduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yıkım kararı var. Ancak hala gerekçeli karar mahkeme tarafından yazılmadı. Avukatın eline geçtiğinde bu doğrultuda yazı yazılacak gereğinin yapılması için. Yıkım için aşamalar sürdürülecek. Kamuoyunda Urla Villaları olarak bilinen, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da iki evinin olduğu, zaman zaman kendisinin de geldiği ama son zamanlarda oradaki hukuki haksızlığın ortaya çıkmasıyla el ayak çektiği bu villalarda benzer bir hukuka uymayı, şeffaflığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden de bekliyoruz.

Orada da bütün hukuki yollar tükendi ve yıkım kararı verildi. Burada yapılması gereken iş bakanlığın tebligatı sonrası yıkım yapılması. Bununla ilgili valilikten bir ödenek yollanıyor. Geçmişte de ihale açılmıştı.

Oradaki yıkım ihalesini kimsenin gözüne göstermeden yapmayı başaran o günkü kaymakamın bugün iktidar partisi tarafından vali olarak ödüllendirdiğini biliyoruz. Yargı kararına uyulmasını bekliyoruz. Gerekçeli kararın taraflara verilmesi lazım, gecikme manidardır. Takip ediyoruz. Yıkım konusunda ödenek tahsisi yapılacak ama bu kez Urla Belediye Başkanımız yıkacak kimseyi bulamama ihtimaline karşı belediye bu yıkımın yerine gelmesi adına ilgili il müdürlüğüne yardımda bulunacağını bildirdi. Belediyemiz kamuya ait olan bu alandaki işgalin kalkması için üzerine düşeni yapacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler