Meral Akşener: Başbakan olabilirim

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, “MHP Genel Başkanlığı’na seçilmesi halinde, başbakan olabileceğini” iddia etti. Akşener, “MHP, potansiyeli gereği Başbakanlığı alacaktır” dedi.

Yayınlanma: 13.02.2016 - 22:35
Abone Ol google-news

CNN Türk’teki Hakan Çelik’in programına katılan MHP genel başkan adayı Meral Akşener, MHP’deki olağanüstü kongre çağrısını değerlendirdi. MHP Genel Merkezi’ne olağanüstü kongre için 548 imza teslim ettiklerini ve bir süre bekledikten sonra il başkanı arkadaşlarının mahkemeye başvurduğunu ifade eden Akşener, kongreyle ilgili mahkemenin en geç bir ay içinde karar vermesini beklediğini söyledi. MHP’de baraj altında kalma riski görmediğini söyleyen Akşener, “MHP’nin Türkiye’yi yönetecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum” diyerek, Türkiye’de adalet ve ciddiyet problemi olduğunu ifade etti. MHP’nin önemli bir oy potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Akşener, “MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından Başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı takdirde ben başbakan olurum” görüşünü dile getirdi.

Akşener, Genel Yayın Yönetmenimiz Dündar ile Ankara Temsilcimiz Gül’ün tutukluluğuna da tepki göstererek, “Delil karatma şüpheleri yok, o halde neden tutuklu yargılanıyorlar? Ergenekon sürecinde de benzer şeyler yaşanmıştı. Dönemin Genelkurmay Başkanı tutuklandı. Sonra iktidar ‘Kandırıldık’ dedi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler