Kılıçdaroğlu: Safını belirlemesi gereken Erdoğan’ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu'dur

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "CHP safını belirlesin" çıkışına Kılıçdaroğlu "Safını belirlemesi gereken kişi; dış politikada Türkiye’nin değil de, Erdoğan’ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu’nun ta kendisidir." sözleriyle cevap verdi.

Yayınlanma: 14.02.2016 - 16:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “CHP safını belirlesin” sözlerini, “Safını belirlemesi gereken kişi; dış politikada Türkiye’nin değil de, Erdoğan’ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu’nun ta kendisidir. Kişisel hesap ve çıkarlarına göre siyaset yürütenlerin, CHP'nin savaş ve terör karşıtı duruşunu anlayamamalarını doğal karşılıyorum” şeklinde değerlendirdi.

-"TÜRKİYE’Yİ SAVAŞA SOKACAK HER KARARIN KARŞISINDAYIZ"-

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun “CHP safını belirlesin” dediğini belirterek, “CHP, 1 Mart 2003 Tezkeresi’nde olduğu gibi, Türkiye’yi savaşa sokacak her kararın karşısındadır!” ifadelerini kullandı.

“DOĞAL KARŞILIYORUM”-

Terör örgütü liderlerini Türkiye’ye davet edenlere karşı, terörü toptan reddeden, pazarlık konusu yapmayan CHP’nin safının çok net belli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Safını belirlemesi gereken kişi; dış politikada Türkiye’nin değil de, Erdoğan’ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu’nun ta kendisidir. Kişisel hesap ve çıkarlarına göre siyaset yürütenlerin, CHP'nin savaş ve terör karşıtı duruşunu anlayamamalarını doğal karşılıyorum. Çıkar siyaseti yürüterek cihatçı çeteleri destekleyenler için, Suriyeli mültecilerin durumu bir trajedi değil sadece bir pazarlık konusudur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler