Davutoğlu'ndan 'kara harekatı' açıklaması: Arap ülkeleri bize destek garantisi verir mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, El Cezire Arapça’ya Suriye'deki son durum ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 24.02.2016 - 10:07
Abone Ol google-news

Davutoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan kısım 'Suriye'ye kara harekatı' ile ilgili sözleri oldu. "Çok önemli bir Arap devlet adamının" kendisine, "Suriye'ye neden müdahalede bulunmuyorsunuz" diye sorduğunu, kendisinin de ona Başika'daki durumu hatırlattığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

- Şimdi bize bu soruyu soranlar dönüp kendilerine bakmalı, hangi Arap ülkesi Türkiye’den daha fazlasını yaptı? Arap arkadaşlarımı yarıştırmıyorum. Peki neden Türkiye Musul’u özgürleştirmek, oraya destek olmak için Musul’a gittiğinde Arap Ligi Türkiye’yi kınadı ve geri çekilmemizi talep etti?

- Eğer Suriye’ye askeri müdahalede bulunursak Arap ülkelerinin bizi savunacağının ve destekleyeceğinin garantisini bize kim verecek? Türkiye sınırlarını ve topraklarını korumak için her şeyi yapacaktır. Türkiye’ye yönelik bir tehdit olursa kimsenin iznini istemeyeceğiz

"HERKES GÖRECEK..."

Davutoğlu, Türkiye'nin YPG'ye karşı alınacak önlemler sorusuna ise şu yanıtı verdi:

- Nasıl ve ne zaman yanıt vereceğimizi biliyoruz... Herkes Türkiye’nin her saldırıya ve meydan okumaya yanıt verebileceğini görmüş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler