Erdoğan: Devirin diktatörü

Erdoğan: "Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü. Bu seçimde Ak Parti birinci çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım"

Yayınlanma: 08.03.2014 - 17:09
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın Varsa Demokrasi Var " konulu etkinliğe katıldı.

Eşi Emine Erdoğan'la birlikte salona giren Başbakan Erdoğan salonu dolduran kadınları selamları. "Dünyanın tüm emekçi kadınları, mazlum kadınlarını yürekten selamlıyorum" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehide Esma'nın şahsında Mısır'ın tüm şehit kadınlarını gönülden selamlıyorum. Suriye'deki şehide hanımları yürekten kutluyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN EŞİNE VE KIZLARINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Kendisini dinleyen kalabalıktan izin isteleyen Başbakan Erdoğan, "Eşimin ve sevgili kızlarımın da kadınlar gününü gönülden tebrik ediyorum" dedi. Erdoğan sözlerini, " Onlar da bu yolda beni hiç bir zaman yalnız koymadılar. Biliyorum ki çok ayrı kaldığımız gecelerimiz oldu. Çocuklarımızın bizleri göremediği günler çok oldu. Ama hep bunlara katlandılar. Sabrettik ve neticesi de güzel oldu" şeklinde sürdürdü.

ANNE ACISI KATLANIR GİBİ DEĞİL

Annelere olan sevgisinin çok çok fazla olduğunu söyleyen Erdoğan, "Annenin acısı başkadır. O katlanır gibi değil be. Çünkü o bırakın elini öpmeyi onun ayaklarının altı öpülür. Niye ? Bizim dinimizde cennet annelerin ayakları altında, babaların değil. Cennetin kendisi de orda, kokusu da orda. Onun için anne çok yüce. Kadın çok yüce. Kadına şiddet. Böyle bir şeyi kabul etmek asla mümkün değil. Onun için yola çıkarken ne dedik. Sıfır tolerans. Hak diyen, onur mücadelesi diyen yeni kurulan KADEM gibi sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve partimin kadın kollarını büyük Türkiye mücadelesinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

ARSLANKÖY OLAYI

8 Mart'ta Mersin Arslanköy'deki kadınları özellikle selamlarını gönderdiğini söyleyen Erdoğan, 1947 seçimlerinde yaşanan bir olayı anlattı. Erdoğan şöyle konuştu: Yıl 1947. Türkiye'de yerel seçimler yapılmış. Halk akın akın Menderes'in adaylarına oy vermiş. Tasnifte her şey değiştiriliyor. CHP kazanmış gibi gösteriliyor. Çıkan sonuçlar değiştirilirken demokrasinin değil, CHP'nin kazanması sağlanıyor. CHP'li adaya 54, DP adayına 566 oy çıkıyor. CHP bunu kabul etmiyor. 'Yeniden seçim yapılacak' diyor. Orda Arslanköy'ün kadınları devreye giriyor. 'Sandık namusumuzdur' diyorlar. Köyü kuşatıyorlar. Silahla ateş ediyorlar. Çocuklu kadınlara dahil eziyet ediyorlar. İstedikleri sonucu çıkarıyorlar. 92 kişi oylarına sahip çıktıkları için gözaltına alınıyor. 8 ay hapiste kalıyorlar. Bu CHP'nin zulmüne dikkat edin

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Arslanköy kadınlarının 'Sandık namustur' diyerek demokrasiye giden cesaret yolunu açtıklarını söyleyen Erdoğan, "İşte ben de bugün Türkiye'deki tüm vatandaşlarımdan özellikle hanım kardeşlerimizden sandığa sahip çıkmanızı rica ediyorum. Bugün de sandığı gasp etmek isteyenler var. Sandığı ortadan kaldırmak isteyenler var. Sandık dışı yollara tenezzül edenler var. Bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına benim inancım var" diye konuştu.

MENDERES BENZETMESİ

Adnan Menderes'e yapılanların bugün kendisine yapılmak istendiğini söyleyen Erdoğan, "Sandıkta yenemedikleri Menderes'i, zorbalıkla alt etmek istemişlerdi. Ona çok ağır iftiralar attılar. Bugün de bize aynısını yapıyorlar. Menderes'i düşürmek için sokakları hareketlendirdiler, bugün de aynısını yapıyorlar. Açık söylüyorum. Beyhude çaba içerisindeler. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün bu millet Menderes'i kalbine gömdü. Başının tacı yaptı. Bu millet, bir kez daha Başbakanını, bakanlarını, belediye başkanlarını sahipsiz bırakmaz. O gün zorbalıkla milleti sindirdiler. Ama bugün bu millet, ihaneti asla cevapsız bırakmaz" diye konuştu.

GÜLEN'E SERT GÖNDERME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mitingte 'türbanı ben çözdüm' dediğini öne süren Başbakan Erdoğan tepkisini, "İstanbul milletvekili Mahmut Tanal başörtüsü düzenlemesinin iptali için Danıştay'a başvurdu. Danıştay bu başvuruyu reddetti. Yahu şimdi çıkmış. Utanmadan sıkılmadan 'bu işi ben hallettim' diyor. Kargalar bile güler. Yalan olur da bu kadar olmaz. Akşam başka, sabah başka. Bunlar zannediyorlar ki, kendilerini akıllı zannediyorlar. Hiç kusura bakmasınlar bu ülkeyi manşetleri artık yönetmiyor. Medya patronları yönetmiyor. Pensilvanya'daki çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitneciler de yönetmiyor" şeklinde dile getirdi.

BEDDUA SEANSLARI

Bazı yurtlarda kendileri için 'beddua seansları' yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Anadolu'da gerçekleştirdikleri mitinglerde bazı genç kızların yanlarına gelerek ' Beddualara katılmadığımız için bizi yurttan atıyorlar' diye kendilerine yakındıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Asla üzülmeyin; hanginizi atarlarsa hemen bize müracat edin Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirelim. Oralar yetmiyorsa, biz sizi otellere yerleştireceğiz. Böyle bir zulüm görülmedi" ifadesini kullandı.

DİKTATÖR OLSAM...

Muhalefet liderlerinin kendisine diktatör dediğini hatırlatan Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli ben diktatör olacağım, siz bana böyle hakaret edeceksiniz. İsteğiniz hakareti yapacaksınız. Bundan daha büyük hürriyet olur mu ? Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü. Bu seçimde Ak Parti birinci çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım" dedi.

KADINLARA KARANFİL DAĞITTI

Konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte salonu dolaşan Başbakan Erdoğan, kadınlara karanfil dağıttı. Bazı kadınların başbakan yazılı notlar ilettikleri, Erdoğan'ı bu notları cebine koyduğu görüldü. Başbakan Erdoğan yoğun programına Büyükçekmece'de halka seslenerek devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler