Figen Yüksekdağ: Korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık

Diyarbakır'da Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan HDP Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün ve bugüne kadar biz hiçbir zaman bir korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık. Bizim dokunulmazlığımız gerçekten de yoktu. Başta kadın milletvekillerimiz olmak üzere sayısız kez saldırıya uğradılar, siyasi linç saldırılarıyla karşı karşıya kaldılar" dedi.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 17:43
Abone Ol google-news

Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan Vekili Cağlar Demirel, milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sibel Yiğitalp, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu kadınlar DTK binasında toplanıp, mitingin yapılacağı alana yürüdü. Konser etkinlikleriyle başlayan ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Eş Gene Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına değindi.

HDP'li milletvekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmakla korku imparatorluğu inşa edilmek istenildiğini ileri söyleyen Yüksekdağ, "Bizim söylediğimiz tek bir sözden korkarlar. Çünkü bizim her bir sözümüz ve selamımız onların korkularını harekete geçirir. Biz onların suçlarını yüzlerine vururuz, çünkü bunun için korkarlar" dedi. İktidarı korkaklıkla suçlayan Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Korkuyla bir toplumu zapt etmeye çalışan bu korkak iktidar bugün, Halkların Demokratik Partisi milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırma yoluyla, bir korku imparatorluğu inşa etmeye girişiyor. Biz bu iktidardan her şey bekledik, her şeyi de bekleriz. Bunların fütursuzluktan, siyasi saldırganlıkta sınırı yoktur. Siyasi kriterleri yok, anayasayı, hukuku tanımıyorlar. Bütün evrensel değerleri yere atıp çiğnemişler. Bunlar tam bir terör devleti olmaya doğru gidiyorlar. Devlet terörünü her yerde uygulayarak, demokratik gelişim olanaklarının noktasını bile kesip atmaya çalışarak, tam bir korku imparatorluğu ve devlet terörünün kurumsallaştığı bir siyasi iktidar inşa etmek istiyorlar. HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmasının tartışmalarının hazırlıklarını tek amaç ve gayesi budur. Bu zamana kadar HDP nezdinde onların, bu terörünün karşısında duran tek güç bizlerdik. Bugün de öyle yarın da öyle olacak."

"TAMAMININ DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRSINLAR"

Figen Yüksekdağ, HDP olarak hiçbir zaman bir korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadıklarını dile getirerek, 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanıyorlar ki, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak, hapse atarak, tutuklayarak, siyaset dışı bırakarak, HDP'yi bu diktatörlüğü karşısında bir mücadele gücü olmaktan alıkoyacaklar. Yanarım onların şaşkınlığına. Bu zamana kadar hiçbir güç ve saldırı, bizim demokrasiye bağlılığımızı kıramadı. Eğer bir parça cesaretleri varsa, siyasi ahlakları kaldıysa 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlığını kaldırsınlar. Görelim o zaman, kim düşüncesinden dolayı yargılanacak, kim hırsızlığından, ahlaksızlığından, dolandırıcılığından, yüz kızartıcı suçlardan dolayı yargılanacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler