AKP'de tahliye çatlağı

Gazeteci yazar ve AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Ergenekon hükümlülerinin bir bir tahliye edilmelerine isyan etti.

Yayınlanma: 11.03.2014 - 11:35
Abone Ol google-news

Ergenekon davaları sürecinde yazılarıyla ve söylemleriyle süreçte aktif rol oynayan Gazeteci yazar ve AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Ergenekon hükümlülerinin bir bir tahliye edilmelerine isyan etti.

Twitter hesabından isyanını dile getiren Şamil Tayyar, "Ömürboyu hapis cezası almış hükümlülerin tahliyesi hukuk skandalıdır. Bu kafayla bakarsak cezaevinde tek kişinin kalmaması gerekir!" dedi.

Süreçte Ergenekoncuların kazandığını belirten Tayyar, "Sürecin şimdilik ilk kazananı Ergenekon. Herkes kendi payına düşeni görmeli. Vesayet derin diriliyor..." ifadelerini kulalndı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da sitem eden Tayyar, "Tahliyeleri hukuka uygun bulan Adalet Bakanı teklif meclise geldiğinde Ergenekon sanıkları yararlanamaz diyordu. Bakanım kandırıldık mı? Adalet Bakanı Akparti grubuna açıklama yapmak zorundadır. Tahliyelere yolaçan kanuna ilişkin görüşleriniz nasıl ve neden değişti?" dedi.

Daha sonra Adalet Bakanı'nın kendisini aradığını kaydeden Tayyar birden ikna olmuş gibi bir tweet daha attı. Tayyar, "Adalet bakanımız aradı, tahliyelerle ilgili az sonra Amasya'da açıklama yapacağını, tahliyelerin kanundan kaynaklanmadığını söyledi". ifadelerini kullandı. Tayyar'ın bu kabullenişi sosyal medyadaki yorumcular tarafından garip karşılandı. Yorumculardan bir tanesi, "Şamil beyin ikna olmak için bakandan gelecek bir telefonluk kızgınlığı varmış" yorumunda bulundu. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler