Kılıçdaroğlu: Parayı biz verelim onlar alsın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AB ile yapılan mülteci görüşmelerinde 'Kayserili pazarlığı yaptık' diyen Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 08:40
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Kayserili pazarlığı’ olarak tanımladığı Avrupa Birliği ile yapılan mülteci görüşmelerini eleştirirken, “Emin olun hiçbir Kayserili bu anlaşmanın altına imza atmaz. Siz Türkiye’yi tampon il yapıyorsunuz. Biz verelim onlara 6 milyar Euro’yu, bütün Suriyelileri, Afganları, Pakistanlıları kendileri alsınlar” dedi. Kılıçdaroğlu, Habertürk'e şunları söyledi:

 HİÇBİR KAYSERİLİ BÖYLE BİR İMZA ATMAZ

"Bu kararla Avrupalılar, Türkiye’yi Avrupa ve Ortadoğu arasında bir tampon ülke olarak görüyor, ‘Ben Türkiye’den göç eden bütün göçmenleri size geri göndereceğim’ diyor. Üzülerek söylüyoruz, 3 milyar Euro karşılığında Türkiye de bunu kabul ediyor. Anlaşma AB’nin Temel Haklar Bildirgesi’ne aykırı. Bu anlaşma ile Avrupa kendi değerlerine, kurallarına uymuyor.

TÜRKİYE'Yİ TAMPON İL YAPIYORSUNUZ

Bunu Kayseri pazarlığı olarak görenler, kurnazca ‘Avrupalıları kandırdık, iyi avantaj elde ettik’ diye düşünebilir. Ama emin olun hiçbir Kayserili bu anlaşmanın altına imza atmaz. Benim bildiğim bütün Kayserililer saygın insanlardır, ticareti iyi bilirler ama böyle bir anlaşmanın altına imza atmazlar. Çünkü hiçbir Kayserili, Kayseri’nin tampon bir il olmasını istemez. Siz Türkiye’yi tampon bir il yapıyorsunuz.

ONLAR ALSINLAR

Biz verelim onlara 6 milyar Euro’yu bütün, Suriyelileri, Afganları, Pakistanlıları kendileri alsınlar."

Davutoğlu: Kayserili pazarlığı yaptık


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler