Berkin için balon uçurdular

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede, 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma yürüyüşü düzenledi.

Yayınlanma: 12.03.2016 - 10:59
Abone Ol google-news

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş, Altıyol’da bulunan Boğa Heykeli’ne kadar devam etti. Berkin Elvan hep 15 yaşında’ pankartıyla yürüyen CHP’liler, ‘Berkin Elvan 15’inde bir fidan’, ‘Asla teslim olmayacağız’ sloganlarını attı. Gezi Şehitleri’nin isimleri tek tek okunarak, 'burada' denildi.?

Berkin Elvan için düzenlenen anma yürüyüşüne, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun ve çok sayıda partili katıldı.

CHP’liler anma etkinliğinde, Berkin Elvan için gökyüzüne balonlar uçurdular.

Yarkadaş: Adalet istiyoruz

Berkin Elvan için düzenlenen anma yürüyüşünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘’Berkin Elvan’ın katillerinin adil bir şekilde yargılanması istiyoruz" dedi.

Yarkadaş, ‘’Berkin’i de, Gezi Şehitleri’ni de diğer demokrasi şehitlerini de unutmamız mümkün değil.  Eğer biz bugün İstanbul’un Kadıköy Meydanı’nda, Altıyol’da Boğa’nın hemen yanında,  özgürce istediğimiz şekilde toplantı ve gösteri yürüyüş hakkımızı kullanabiliyorsak,  bu bedel ödeyen demokrasi şehitlerinin sayesindedir. Hiç kimse, bize burada toplantı ve gösteri yapma hakkını bahşetmedi. Bedeller ödendi, bedeller ödeniyor ve bu bedellerin sayesinde,  bugün bir araya gelip şehitlerimizi anıyoruz.  Size ben sadece şunu söyleyeceğim.  Türkiye’de, yargısız infazlarda katledilenler, ne yazık ki Berkin Elvan’la sınırlı değil.  Dilek Doğanlar,  Yılmaz Öztürkler,  evinden çıkıp ekmek almaya giderken katledilen çocuklarımız var.  Biz bugün burada  bir şey için toplandık.  Şehitlerimizi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek  ve de adaletin peşinde olduğumuzu göstermek için.  Biz adalet istiyoruz.’’ ifadelerinde bulundu.

“Berkin Elvan’ın katillerinin  adil bir şekilde yargılanmasını istiyoruz’’

Berkin Elvan’ın katillerinin adil bir şekilde yargılanması ve emri verenler ile uygulayanların da bir an önce yargı önüne çıkarılmasını isteyen Yarkadaş, “Kimlikleri saklanmamalı, bu cinayeti kim işlediyse, adaletin önünde hesap vermelidir.  Biz adaletin sonuna kadar takipçisi olacağız ve hiçbir güç adaletin sağlanmasını engellemeyecektir.  O yüzden tek bir şey istediğimizi,  bir kez daha buradan dile getirelim: ‘Adalet istiyoruz, adalet istiyoruz, adalet istiyoruz.” dedi.

CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt ise konuşmasında  ‘’Unutursak kalbimiz kurusun. Ne Berkin’i, ne de diğer şehitlerimizi unutmayacağız, unutturamayacaklar.’’ dedi.

Anma etkinliğinde konuşan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de,  Gezi’de katledilen tüm gençlerin davalarının sonuçlanması istedi. ‘’Gülsüm ve Sami Elvan, baş başa kaldıklarında, neredeyse hiç konuşmadıklarını söylüyorlar, anılarından kaçtıklarını, buz gibi koca bir sızının evlerinde olduğunu, kapıdan gireni de aynı sızının içeri aldığını. Bizimki normal bir ölüm değil, kahpece bir ölüm, diyorlar.’’ İfadelerinde bulundu.

CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun ise, "Bizzat dönemin başbakanı, emri ben verdim, polisim destan yazdığı dendiği 2013 yılında, evinden ekmek almak için Okmeydanı’nda sokağa çıkan Berkin Elvan’ın kolluk kuvvetlerinin  gaz kapsülünün başına nişan alması sonucu, henüz 15 yaşındayken, katledilişinin 2.yılında Berkin Elvan’ı unutmadığımızı haykırmak için toplandık." şeklinde konuştu

 

Yapılan konuşmaların ardından, yere serilen, "Acısı yüreğimizde, anısı mücadelemizde yaşıyor" pankartının üzerine ekmek ve karanfiller bırakıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler