Bakan Sema Ramazanoğlu'na tepkiler çığ gibi: Siz de bir kere istifa edin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı'nın evlerinde gerçekleşen tecavüz skandalıyla ilgili yaptığı "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz" açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yayınlanma: 23.03.2016 - 14:44
Abone Ol google-news

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Karaman’da, 9-10 yaşlarındaki çocukların Ensar Vakfı evlerinde uğradığı cinsel istismarın gündeme gelmesiyle birlikte "Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve çocuk istismarını önlemek konusunda gerekli tedbirlerin alınması için" bir araştırma önergesi verdi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Kerestecioğlu, "Bugün hükümetin kalkıp ‘en ağır ceza verilsin, çocuk istimarcılarına sıfır tolerans’ demesi hiçbir şeyi çözmeyecektir. Ortada ne prensip, ne önleme ne denetim mekanizmaları olmadığı zaman bunlar boş laftan öteye geçemez. Şu anda başka yerlerde başka çocukların bunu yaşamadığından hiçbirimiz emin değiliz. Örneğin Pozantı Cezaevi’nden sonra cezaevlerinin durumunu, çocukların cezaevlerinde neler yaşadıklarını biliyor muyuz?" diye sordu.

Kerestecioğlu, "Dindar hiçbir insan bunu yapmaz, Müslümanlar bunu yapmaz" demenin beklenemeyeceğini söyleyerek konuyu örtbas etmenin küçük çocukların yaşamlarını ve geleceklerini yok edebileceğine dikkat çekti. Kerestecioğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na ise "Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz! Belki böylece yerinize kadınları, çocukları gözeten biri gelir!” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler