Kılıçdaroğlu'ndan Milli Eğitim'e: İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin, " Ailelerin manevi, dinsel duyguları istismar ediliyor. Bu çocuklara İslam'ı öğreteceğiz. İslam'ı öğreteceksen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran Kursu var. Oraya götür. Daha ayıp olanı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunlarla işbirliği yapmış olması. İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı?" dedi.

Yayınlanma: 24.03.2016 - 16:34
Abone Ol google-news


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü'nün, üniversitedeki "Gündeme Dair" konulu programında konuştu.Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Karaman'daki çocuk istismarı üzerinden hala Başbakan hedefinin olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Başbakanlık değil de bu anlayışı değiştireceğim. Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları kesinlikle değiştireceğiz. Ahlak, bütün inançların ortak temelidir. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz bu inancı yıkmış olursunuz. Bir ilimizde küçük çocuklar belli evlere toplanıyor. Soruyorlar çocukları nereye teslim ettiniz? Ensara verdik diyorlar. Ensar kim vakıf. Bu vakfın çocukları bir odada, dairede toplama yetkileri var mı? böyle bir yetkileri yok. Bu ülkenin polisi, savcısı neden bunlara izin veriyor? Sosyal devlet, bütün çocukları korumak zorunda olan devlettir.

"AİLELERİN MANEVİ, DİNSEL DUYGULARI İSTİSMAR EDİLİYOR"

Ailelerin manevi, dinsel duyguları istismar ediliyor. Bu çocuklara İslam'ı öğreteceğiz. Kardeşim İslam'ı öğreteceksen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran Kursu var. Oraya götür. Devletin resmi organı.

"DAHA AYIP OLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN BUNLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMIŞ OLMASI"

Daha ayıp olanı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunlarla işbirliği yapmış olması. Bunlarla işbirliği yapıyor. İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı? 100 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen var. Okul öncesi alın onları, çocukları eğitsinler. Sorun büyük ama çözülmeyecek türden değil."

"SİYASAL İKTİDARLARIN, ÜNİVERSİTELER ÜZERİNDE BASKI KURMASINA KARŞI ÇIKMALIYIZ"

Katmadeğeri yüksek ürün üretmenin ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağladığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Üniversiteler bilgi üretmiyorsa, katmadeğeri yüksek ürün üretemeyiz. Her düşüncenin özgürce konuşulduğu üniversiteler, bizim beklediğimiz üniversitelerdir. Siyasal iktidarların veya belli baskı gruplarının üniversiteler üzerinde baskı kurmasına karşı çıkmalıyız. Bunu yaptığımız zaman Katmadeğeri yüksek ürün üretebiliriz" dedi.

"BU CAHAPE VAR YA BU CAHAPE BU HEP ELEŞTİRİR HİÇ ÖNERİ GETİRMEZ DİYORLAR"

CHP eleştirilerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu CHP var ya bu CHP, hatta bazılarının ifadesine göre bu Cahape var ya bu Cahape bu hep eleştirir hiç öneri getirmez. Tam tersine Türkiye'de nerede bir sorun varsa o soruna çözüm üreten tek partiyiz. İkinci parti var demiyorum tek partiyiz. Özgüvenimiz bu kadar yüksek" dedi

RIZA SARRAF SORUSU HERKESİ GÜLDÜRDÜ
 
Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmış olması konusunda ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, öğrencilerle birlikte gülerek, "Ne düşündüğümü aslında siz de biliyorsunuz. Hukuk yok bizde. Bizim anladığımız anlamda bir yargıç, savcı yok. Cumhuriyet'in kuyusunu kazan kişiye, Cumhuriyet savcısı denmez herhalde" ifadelerini kullandı.
 
"DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI İÇİN BİZ ÖNCEDEN YANMAYA HAZIRIZ"
 
Dokunulmazlıklara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Deniyor ki yargı bağımsız değil sizi hemen hapise atacaklar. Biz de diyoruz ki biri hapise girecekse önce siyasetçi girsin. Bedeli önce siyasetçi ödesin. Nazım'ın dediği gibi "Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" yanacaksa birisi demokrasi, insan hakları için biz önceden yanmaya hazırız" dedi.
 
"HDP'NİN TÜRKİYE PARTİSİNE DÖNÜŞMESİNİ İSTERİZ"
 
Kılıçdaroğlu, "HDP'nin Türkiye partisine dönüşmesini isteriz. HDP'nin PKK'ya karşı açık ve net tavır almasını bekleriz. PKK'ya karşı bu bir terör örgütüdür. Ve terör örgütü lanetlenmelidir diye açıklama yapmasını isteriz. Bütün siyasi partiler, teröre karşı açık net mesajlar vermeli" diye konuştu.
 
"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü YETERİ KADAR ÖĞRETMİYORUZ ÇOCUKLARIMIZA"
 
Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ü yeteri kadar öğretmiyoruz çocuklarımıza. Atatürkçülük üretim, devrimcilik, hukukun üstünlüğü… demek" dedi.
 
"MHP, ONU ANLAMAKTA BİRAZ ZORLANIYORUM"
 
Kılıçdaroğlu, "Bütün partilere eşit mesafedeyiz herhangi bir yakınlaşma söz konusu değil. Ha MHP, onu anlamakta biraz zorlanıyorum. Çok samimi söylüyorum. Anlamakta zorlanıyorum. AKP'yi zaten çok iyi biliyoruz…" dedi.
 
"RİVAYETE GÖRE DAVUTOĞLU, "ANNEM BENİ GERÇEK BAŞBAKAN SANIYOR" DİYOR"
 
Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıklar konusunda çok dikkatliyiz. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunuyoruz. Rivayete göre, Davutoğlu, "Sakın anneme, benim vesayet altında olduğumu söylemeyin. O beni hala gerçek Başbakan sanıyor." Başbakanlığın kendi yetkilerini kullanmalı. Başkalarına kullandırtmamalı. Biz bedel ödemezsek kim ödeyecek?" diye sordu.
 
"GELİN HEP BERABER DEVRİMİ YAPALIM. NEDEN YAPMIYORUZ?"
 
CHP'nin yeni adaylara, üyelere kapalı olduğu yönündeki bir soruya Kılıçdaroğlu, "Böyle bir şey yok. Herkes evinde CHP'ye üye olabilir. Gelin hep beraber devrimi yapalım. Neden yapmıyoruz? Kapılarımız herkese açık yeter ki ilkelerimizi benimsemiş olsun" diye yanıt verdi.
 
"İKTİDARA GELEBİLİYORSANIZ BAŞARILISINIZ"
 
Seçim sonuçlarına göre kendisini başarılı bulup bulmadığına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Başarı şu seçimde şu kadar oy almak değil. İktidara gelebiliyorsanız başarılısınız. Gelemiyorsanız başarıyı yeteri kadar göstermemişsiniz demektir. İşin doğrusu bu. Ayrıca şu kişi genel başkanlığa aday olacak onu partiden atalım, ayağını kaydıralım diye bir düşünce içine asla girmedim. Herkesin kapsını açık tutum. İsteyen herkes Genel Başkanlığa aday olabilir. Yarışılabilir. Hiçbir sınırlama söz konusu değil. Yeni bir anlayış getiriyoruz."
 
"HDP MİLLETVEKİLLERİ İLE İLGİLİ AKP TOPLUMU YANILTIYOR TERÖR SUÇU DOKUNULMAZLIK KAPSAMINDA DEĞİL"
 
Dokunulmazlıklara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Parti ayrımı yapmadan getirisiniz herkesi kapsar. HDP milletvekilleri ile ilgili olarak AKP toplumu yanıltıyor. Eğer bunlar terör suçu işliyorsa, terör suçu dokunulmazlık kapsamında değil. Balyoz, Ergenekon davaları terör suçu nedeniyle hiç birini dokunulmazlığına bakmadan hepsini hapise attılar. Milletvekilleri dahil. Bunların suçu terör suçu ise neden toplumu meşgul diyorlar. Hukuk var. yasa, anayasa var. terör suçları yasama dokumalığın dışında. Amaç dokunulmazlıkları kaldırmak mı değil mi yoksa toplumu oyalamak mı? Toplumu oyalamak başka bir şey değil" açıklamasında bulundu.
 
"OLAĞANÜSTÜ BİR AHLAKİ YOZLAŞMA VAR. OKULLARIN ÖNÜNDE ARTIK BONZAİ SATILIYOR"
 
Kılıçdaroğlu, "Borç batağında bir Türkiye var. Olağanüstü bir ahlaki yozlaşma var. Okulların önünde artık bonzai satılıyor. Türkiye farklı bir sürecin içine hapis edilmiş gibi" dedi.
 
"AYAKKABISINI, ÇORABINI ÇIKARMIŞ GÜLLERİN ALTINI ÇAPALAYAN, DOĞANIN PARÇASI OLARAK YAŞAMAK İSTERİM"
 
Siyasi hayatınızda kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz? Sorusuna Kılıçdaroğlu, "Umarım ayakkabısını ve çorabını çıkarmış elinde bir çapa güzel gülleri olan bir bahçe ve güllerin altını çapalayan, doğanın bir parçası olarak yaşamak isterim. Böyle bir yerimde var. ama maalesef genel başkan seçildikten sonra hiç gitme şansım olmadı" diye yanıt verdi.
 
"BİR GRUBUN FUAT AVNİ ADI ALTINDA TWITT ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
 
Fuat Avni'nin kim olduğu sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir grubun Fuat Avni adı altında Twıtt attığını düşünüyorum onun dışında bir tahminim yok" dedi.
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler