AKP'den İzmir'de 'rakı'lı seçim vaatleri

AKP'nin İzmir Belediye Başkan adayı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tekirdağ'da rakı fabrikası sayısını 2'den 18'e çıkardıklarını belirterek "Kordon'da rakısını içenlerin kokudan burnunu tutmaması orayı tertemiz hale getireceğim" diye konuştu.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 14:11
Abone Ol google-news

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmirlilerin yaşam tarzına körfezini temizleyerek, ulaşımını rahatlatarak, engellisini rahat ettirerek karışacağını söyledi. İzmirlilerin rakısını içip, balığını yerken burnunu tıkamak zorunda kalmaması için 10 yıldır temizlenemeyen körfezi temizleyeceğini belirten Yıldırım, "İzmir’e hizmet için yola çıktık. Bizim hedefimiz İzmir’i dünyaya açmak. İzmir’de başkan olduğum takdirde herkesin sızlandığı sorunları yok edeceğiz" dedi.

Binali Yıldırım, 17 Mart Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali’nde bir televizyon kanalının canlı yayın programına katıldı.

 ''TEKİRDAĞ'DA İKİ RAKI FABRİKASI VARDI, BİZİ DÖNEMİMİZDE 18 OLDU''

CHP ve yerel yönetimler tarafından İzmir’in insanların yaşam tarzı ve bireysel özgürlüklerine AKP'nin müdahale edeceği algısının yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Beceriksizliklerini örtmek için bunu çok iyi kullanıyor. Ama ideoloji karın doyurmuyor. İstanbul’da Nişantaşı, Beyoğlu, Çiçek Pasajı var. İstanbul’daki yaşam tarzının İzmir’den ne farkı var? Rakısını içme, balığını yeme, eğlenceye gitmede bir farkı var mı? Tekirdağ’da iki rakı fabrikası vardı, bizim dönemimizde şimdi 18 tane. Hizmet ortaya koyamayınca yapay gündem oluşturmakta çok mahirler. ’Arsenik de içeriz, zehir de içeriz AKP ’ye oy vermeyiz’ diyorlar, böyle bir kampanya yapıyorlar. Bunun akılla izahı yok. Bu tamamen o anda oluşturulan psikolojik havanın sonucu."

''KORDON'DA RAKISINI İÇEN KOKUDAN BURNUNU TIKAMASIN DİYE KÖRFEZİ TEMİZLEYECEĞİM''

İzmirlilerin hayat tarzı konusunda ‘karışma’ konusunun farklı yönde olacağını kaydeden Yıldırım, "Ben hayat tarzına karışacağım ama nasıl? İzmirlilerin daha iyi şartlarda yaşaması, Kordon’da rakısını içen, balığını yiyen hemşehrilerimin kokudan burnunu tutmaması için çalışacak, orayı tertemiz hale getireceğim. Öbür türlü karışmam söz konusu olmaz. Evimin içinde yapmadığım şeyi İzmir’e neden yapayım? Farklılıklar bizim zenginliğimiz. İzmir bu zenginliğin en belirgin olduğu yer. İzmir, birlikte yaşama kültürünü en iyi bilen şehir. İzmir’in kadınlarının özgüveni çok yüksek. İzmir’in çok artıları ve farklılıkları var'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler