Erdoğan'dan Başbakan'a tokat üstüne tokat

‘2013 Mayıs’ına dönülürse konuşulur’ diyen Davutoğlu, Erdoğan’ın ‘Müzakere edecek bir şey kalmadı’ çıkışıyla çark etti. Ardından Başbakan’ın ‘Akademisyen tutuksuz yargılansın’ sözlerine Cumhurbaşkanı “Suçluysa tutuklu yargılanacak” tepkisini gösterdi.

Yayınlanma: 06.04.2016 - 05:36
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Müzakere edecek bir şey kalmadı” çıkışının ardından “2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarırsa, her şey konuşulabilir” açıklamasından geri adım atarken Cumhurbaşkanı dün yine gazeteci ve akademisyenlerin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyleyen Davutoğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan “Ne demek tutuksuz yargılansın. Suçluysa tutuklu yargılanacak” sözleriyle Başbakan’a ayar verdi.

‘Muhatabımız millet’

Davutoğlu dün partisinin grup toplantısına konuştu. Terörle mücadelenin geri dönüşün asla olmayacağını söyleyen Davutoğlu, “Bizden kimse elinde silah ve kan olan terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin. Bizim bundan sonra tek muhatabımız vardır, o da milletimizdir. Terör örgütleri ancak milletimizin güçlü iradesini yansıtan güvenlik güçlerimizin muhabatabı olabilir” dedi.

‘Ne demek...’

Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Saray’ında avukatları kabul eden Erdoğan, gazeteci ve akademisyenlerin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyleyen Davutoğlu ile bir kez daha ters düştü. Erdoğan, “Akademisyen görünümlü destekçi, gazeteci kimlikli casus, siyasetçi kılıklı eylemci, memur unvanlı milis olarak, terör örgütünün emrine girenlerin elinde silahı, bombası olan teröristlerden hiçbir farkı yoktur” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Bakıyorsunuz son zamanlarda, ‘akademisyen, akademisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın’. Ne demek? Suçluysa, eğer buna yargı hükmettiyse, o da tutuklu yargılanacak, diğerinden onun ne farkı var. Devletine ve milletine ihanet içinde olan hiç kimseyi sırtımızda taşımak zorunda değiliz.”

‘Vatandaşlıktan atılır’

Erdoğan, “Şehitlerimiz oluyor. Şüphesiz ki ciğerimiz, yüreğimiz dağlanıyor. Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar” diye konuştu.

Geri adım atmadı

Öte yandan Finlandiya’ya hareketinden önce konuşan Başbakan, Erdoğan’ın “Gazeteciler ve akademisyenler tutuklu yargılanmalı’ sözlerine rağmen tutumundan geri adım atmadı. Davutoğlu, “Ben ilkesel olarak kesin hükme varılana kadar tutuklu yargılanmayı doğru bulmuyorum. Her seferinde de söyledim kaçma, delil saklama gibi bir gerekçe varsa taktir hakimdedir” cevabını verdi.

‘Henüz bir çalışma yok’

Erdoğan’ın “Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkartılması” sözleri için Davutoğlu, bu konuda henüz bir çalışmalarının olmadığını belirterek, “Bir kişi terör yaparak, o ülke insanına zarar vermişse, o ülke insanıyla manevi bağını koparmış demektir. Şu anki mevzuatta kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı bellidir. Casusluk başta olmak üzere biz terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler