Siyasette 'önüne yatarım' kavgası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muammer Güler'in Rıza Sarraf'a söylediği "Önüne yatarım" sözlerine atıfta bulunarak Ensar Vakfı'nı savunmaya geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na, "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor" demesi siyasiler arasında kavga çıkardı.

Yayınlanma: 06.04.2016 - 16:24
Abone Ol google-news

<video:510432>

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün partisinin grup toplantısında, 17/25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrasında ortaya çıkan 'tape'lerde dönemin içişleri bakanı Muammer Güler ile Rıza Sarraf arasında geçtiği öne sürülen "Önüne yatarım" sözlerine atıfta bulunarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na, "Valisi, bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor" demesi siyasetin gündemine oturdu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar gelirken, eleştiriler ve sözlerin tonu sertleşti. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden sonra yaşanan 'önüne yatarım' kavgasında söylenenler...

1- RAMAZANOĞLU: BİR KERE OLMASI KARALAMAK İÇİN GEREKÇE OLMAZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle başlayan kavganın geçmişi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı ile ilgili ortaya çıkan skandala ilişkin yaptığı, "Bir kere olması vakfı karalamak için gerekçe olamaz" açıklamasına dayanıyor.

Aile Bakanı'na bak... "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz"

İzmir'de belediyede tekme tokat Kılıçdaroğlu kavgası

2- KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK SERT ÇIKIŞ: BİRİLERİNİN ÖNÜNE YATMIŞ O DA KONUŞAMIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün düzenlenen CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ensar Vakfı ile ilgili 'cinsel istismar' skandalına da değindi. Kılıçdaroğlu, "Bir kere olması karalama için gerekçe olmaz" diyen Bakan Ramazanoğlu'na çok sert çıkıştı. Kılıçdaroğlu, 17/25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrası ortaya çıkan 'tape'lerde, dönemin içişleri bakanı Muammer Güler ile Rıza Sarraf arasındaki 'önüne yatarım' sözlerine atıfta bulunarak, Aile Bakanı Ramazanoğlu'na, "Birilerinin önüne yatmış o da konuşamıyor" dedi.

 

3- İLK YANIT DAVUTOĞLU'NDAN: UTANÇLA ANILACAKSIN

CHP liderine ilk yanıt Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Utançla anılacaksın

4- HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA: BU SÖZLER, SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Davutoğlu'nun bu sözlerinin ardından hükümet adına ilk açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan geldi. Hükümet adına konuşan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, vicdana, terbiye, edep ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: AŞAĞILIK SÖZLER

5- KILIÇDAROĞLU, CUMHURİYET'E KONUŞTU: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Başbakan Davutoğlu ve Kurtulmuş'un sözlerinin ardından CHP Genel Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'ten Ayşe Sayın'a açıklama yaptı. Kullandığı "önüne yatma" ifadesinin kendisine değil, bizzat AKP'li bir bakan tarafından Türk siyasetine kazandırılan bir cümle olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, "Zarrab'a kızsınlar" dedi.

Kılıçdaroğlu: Ramazanoğlu hakkında söylediğim sözlerin sonuna kadar arkasındayım, Zarrab'a kızsınlar

 

6- RAMAZANOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUM

Davutoğlu, Kurtulmuş ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ilk kez konuştu. Ramazanoğlu, "Şahsımda tüm kadınları hedef alan çirkin ve edep dışı açıklamalarını şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

RAMAZANOĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

 

7- DAVUTOĞLU: BEN ONU ADAMDAN SAYMIYORUM

Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet'ten Ayşe Sayın'a yaptığı 'Sözlerimin arkasındayım' açıklamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu bir kez daha konuştu. Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu için "Ben onu adamdan saymıyorum" dedi.

Davutoğlu'nun bu sözlerinin ardından dikkat çekici bir olay daha yaşandı. Davutoğlu, Twitter'daki hesabından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu takip etmeyi bıraktı.

Bu arada, AKP'li bir grup CHP Genel Merkezi'ne yürüyerek bina önüne siyah çelenk bıraktı.

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Ben onu adamdan saymıyorum

8- ERDOĞAN DA TOPA GİRDİ: SİYASİ SAPIK

'Önüne yatarım' kavgası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamasıyla doruk noktasına ulaştı. Saray'da muhtarları toplayan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu için, "Siyasi sapık" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: SİYASİ SAPIK

 

9- CHP'DEN DAVUTOĞLU'NA SERT YANIT: BAŞBAKAN MÜSVEDDESİ

Art arda gelen açıklamalardan sonra CHP'li Haluk Koç gazetecilerin karşısına çıktı. Koç'un Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıtı yine aynı tonda oldu. Koç, Davutoğlu'na, "Başbakan müsveddesi" dedi, "Sayın Genel Başkan'ımızın dün ifade ettiği cümle üzerine fırtınalar kopartılıyor. Ne dedi? Muammer Güler'in soruşturma sırasında Reza Sarraf'a söylediği cümleyi kullandı. Niye aklınıza hemen başka şeyler geliyor? Aklınızın arkasında hep o var da ondan. Küçücük çocukları görünce bile aklınıza o geliyor. Annesinin dizinin altını görmek bile tahrik sebebidir, diyen sapıklığı barındırıyorsunuz da içinizde ondan o geliyor. Muammer Güler ve Rıza Sarraf arasındaki ilişkiyi nasıl açıklayacaksınız o pencereden bakarsanız?" diye sordu.

CHP'DEN DAVUTOĞLU'NA: BAŞBAKAN MÜSVEDDESİ

 

10- CHP'Lİ KADINLARDAN 'ÖNÜNE YATMA' AÇIKLAMASI

CHP Milletvekili Gaye Usluer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına ilişkin sözlerinin cinsiyetçi anlam taşımadığını belirterek, "Önüne yatmak Türkçe'de bir deyimdir. Önüne yatmanın tam da karşılığı korumak ve kollamaktır. Kullanılan bu terime cinsiyetçi bir yaklaşımla bakmak tam anlamıyla kendi ayıbıyla yüzleşmemek, özeleştiri yapmamaktır" dedi.

CHP'Lİ KADINLARDAN AÇIKLAMA

11- MHP DE AÇIKLAMA YAPTI: KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

AKP ile CHP arasında kavgaya neden olan sözler için MHP de bir açıklama yaptı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkında yaptığı açıklamaya tepki göstererek "Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler