Bekir Bozdağ'dan Flaş fezleke açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, "Adli süreç devam ettiği için Meclis'te yapılacak çalışmalar gizlidir. Vekillerin fezlekeleri incelemesi mümkün değildir" dedi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 12:19
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dinlemelerle ilgili soruşturmaların başlatıldığını belirten Bozdağ, “Sonuçlarını zaman içerisinde göreceğiz. Benim bildiğim bazı yerlerde yürüyen soruşturmalar var” dedi.

Elinde belge olanların bunları savcılara vermeleri gerektiğini belirten Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: “Ben montaj olduğunu biliyorum. İftirayı atan ispatlamakla mükelleftir. Montajla, kumpasla değil, elinde belge olanlar, bunları Cumhuriyet savcılarına vermelidir. Hukuku tersten işleten bir anlayış kabul edilebilir değildir.”

Bozdağ, 4 eski bakanla ilgili fezlekelerle ilgili bir soru üzerine, savcıların iddianame düzenleme yetkileri olmadığını ifade ederek, “Soruşturma gizlidir, Meclis’teki süreç de gizlidir. Soruşturmanın gizliliğini ihlal suçtur, Meclis de buna dahildir” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Siyasi açıklama yapacaklarsa parti kursunlar” dedi.

Bozdağ, Ergenekon gibi davalarda kararın gerekçesinin yazılmasının gecikmesiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Siz kararın gerekçesini oluşturmadan karar veriyorsanız hata yapıyorsanız. Dosyayı 3-5 yıl takip eden bir hakim, gerekçeyi kafasında oluşturmuştur. Geriye kalan o gerekçenin yazıya dökülmesidir.

Hakimler kararı verirken gerekçeyi oluşturmadan mı karar verdiler? Kanun 15 gün ilave süre koymuştur. 15 günün dışında kalan, süreyi aşmaktır. Gerekçeli kararın yazılmamış olması da bir mağduriyettir.

Gerekçeli karar için 15 gün ilave süre verdik. Bu süre Çarşamba ya da Perşembe günü doluyor, umuyorum yazarlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler