Erdoğan'dan Atatürk posteri tepkisi

Aydın’da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, yolda kendisine Atatürk posteri sallayanlara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 15:06
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Aydın'da düzenlenen mitingde konuşması sırasında şu olayı anlattı

Erdoğan posteri sallayanların CHP'li olduklarını söyleyerek "Buraya gelirken birileri bana Atatürk posteri sallıyor. Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun? Laf üret, iş üret. Paraların üzerinden Atatürk’ün resmini kaldırıp, İnönü’nün resmini alan partisin. Sizin geçmişiniz kirli. Camileri ahıra, depoya çevirdiniz. Demokrasiye değil, darbelere bağlandınız." dedi.

12 yıl boyunca çetelerle çok kararlı şekilde mücadele ettik. Bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz hiç endişeniz olmasın. En son çete paralel yapı. Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz, iki kere iki dört.

İki tane gazete haber yapıyor. Benim oğluma bir sitede evi olduğuna dair haber yapmışlar. Davayı açtık. Bunlarda yalan var, iftira var. Sen nasıl din istismarı yapıyorsun? Pensilvanya’daki yeni Ergenekon’la da mücadele edeceğiz.

Biz 12 yıl boyunca işimize baktık, bundan sonra da işimize bakacağız.

Bunlar ayrımcı, bunlar kaymak takımın partisi bu CHP. Ne diyorlar 'Beyaz Türklermiş' onlar, biz de 'zenciymişiz'. Ben kabul ettim. Eğer bu milletin hizmetkarı olmak zenci olmaksa ben zenciyim. Çünkü Allah, 'Ne beyazın siyaha ne siyahın beyaza üstünlüğü yoktur' diyor. 'Üstünlük Hakk'a yakınlıkla ölçülür, belirlenir' diyor."

Başbakan Erdoğan konuşmasını söyle sürdürdü:

"Merhum Menderes'e demokrat partiye, o gün ne yapıldıysa, hangi oyunlar oynandıysa, hangi tuzaklar kurulduysa, şuan da birebir, tıpatıp, aynı oyunlar tezgahlanıyor. Aynı oyunlar oynanıyor. 27 Mayıs öncesinde yapılanların aynısı bugün de yapılmak isteniyor. Milletin partisi Demokrat Parti'ye hangi oyunlar oynandıysa, milletin partisi AK Parti'ye de aynı saldırılar yapılıyor. Gazetelerin manşetlerine bakın. 27 Mayıs öncesi ile aynı manşetleri göreceksiniz. CHP'nin tavrına bakın 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini göreceksiniz. İşverenlere bakın, sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, birebir, 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugünde aynısı var. Ogün menderese 'diktatör' dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes'e 'Hürriyet düşmanı' dediler, bugün bana söylüyorlar. O gün Menderes'e 'gençleri öldürdü, öldürüyor' dediler, aynısını bana söylüyorlar. O gün de Menderes'e en alçakça yolsuzluk iddialarını attılar, aynını şuan bana yapıyorlar. Kim CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve avenesi."

"SENİN KULAKLARIN VAR DUYMUYORSUN, GÖZLERİN VAR GÖRMÜYORSUN"

CHP'yi 27 Mayıs Darbesi ile eleştiren Başbakan Erdoğan, "27 Mayıs darbesinden sonra darbeciler 5 kişi için cenaze töreni düzenlediler. Bugünkü CHP'nin düzenledikleri gibi, o da düzenliyor ya! Yeter ki 1 kişi ölsün, onun cenaze töreninin kaldırma gibi görevi, Kılıçdaroğlu üslendi, utanmadan sıkılmadan. Terör örgütü DHKP-C 'ben öldürdüm' diyor. Ama Kılıçdaroğlu 'elektrikler söndürüldü ve o hadise oldu hükümet bunu bulup çıkarmalı' diyor. Terör örgütü diyor 'ben öldürdüm.' 42 tene kovan bulunuyor, orada günahsız olayın içinde olmayan 3 ay önce askerden gelmiş, 22 yaşındaki Burak Can şehit oluyor, utanmadan bunun faturasını Başbakan'a kesiyorsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un seçim meydanlarında, Burak Can'ın ailesini aramadı başsağlığı dilemedi eleştirilerine de, "senin kulakların var duymuyorsun, gözlerin var görmüyorsun" diyerek yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler