'Cemaatlerle mücadele söz konusu değil'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler: Geçmişte hizmet hareketi olarak bilinen bu yapı maalesef cemaat sınırları dışına çıkarak, devlet içerisinde bir yapılanmaya girmiştir. Biz onlarla mücadelemizi yürütüyoruz.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 13:27
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cemaatlerle mücadele gibi bir algının yanlışlığına dikkat çekerek, Cemaat kelimesinin toplumumuzda çok olumlu bir anlamı var. Dolayısıyla bizim böyle olumlu anlama sahip bir sivil toplum örgütü olarak kabul ettiğimiz cemaatlerle mücadele etmemiz söz konusu değil” dedi.

İşler, Çankırı’da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşler, bir soru üzerine “Geçmişte hizmet hareketi olarak bilinen bu yapı, maalesef cemaat sınırları dışına çıkarak, devlet içerisinde bir yapılanmaya girmiştir. Biz onlarla mücadelemizi yürütüyoruz. Dolayısıyla cemaatlerle mücadele gibi bir algı yanlıştır. Cemaat kelimesinin toplumumuzda çok olumlu bir anlamı var. Dolayısıyla bizim böyle olumlu anlama sahip bir sivil toplum örgütü olarak kabul ettiğimiz cemaatlerle mücadele etmemiz söz konusu değil. Maalesef tırnak içinde söylüyorum cemaat kendi ipini kendisi çekmiş, cemaati bitirmiştir. Elde kala kala bir paralel yapı, bir örgüt kalmıştır. Bizim mücadelemiz, bunlarla” dedi.

İşler, paralel yapı ile mücadele konusunda yalnız bırakıldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu mücadeleyi şu an biz AK Parti olarak, hükümet olarak tek başımıza yürütüyoruz. Bildiğiniz gibi son yıllarda, birtakım operasyonlar yapıldı, şantajlar yapıldı, tehditler yapıldı. Geçmişte bu çetenin tehdidine, şantajına maruz kalan partilerin bugün elini taşın altına koymadıklarını görüyoruz. Özellikle de MHP Genel Başkanı Bahçeli sık sık konuşmalarında bu yapıya atıfta bulunurdu, okyanus ötesine göndermelerde bulunurdu.

Şimdi ortaya her şey aşikar bir şekilde çıktıktan sonra görüyoruz ki, Devlet Bahçeli hiç ağzına alamaz oldu. Özellikle de milli konularda, biz Devlet Bahçeli’nin geçmişte birtakım olumlu adımları olduğunu hep birlikte gördük, bundan dolayı da biz o zaman o davranışlarını takdir ile karşıladık. Ben şahsen Bahçeli’nin bu olay karşısında hükümetin yanında yer almasını beklerdim. Bu mücadelede şu an biz yalnız kaldık. Ama biz hiç önemli değil diyoruz. Biz bu güne kadar sadece halka ve hakka hesap veririz mantığı ile siyasi davamızı yürüttük. Bundan sonra da yürüteceğiz. Mücadele zaten başladı devam ediyor. Gerekli adımlar atılıyor. İktidar olarak ülkeyi bu çeteden kurtarmak için 30 Mart’ta milletimizin güvenine mazhar olmamız lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler