İnce'den dört parmak göndermesi

Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda yaptığı Rabia işaretini hatırlatan İnce, "Sen 6 aydır millete 4 parmağını gösteriyorsun, sana bir parmak göstermişler çok mu? Bu da ona kapak olsun" dedi.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 15:05
Abone Ol google-news

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel'e destek vermek için Manisa'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Manolya Meydanı'nda halka seslendi. İnce Manisa'ya gelirken bir afiş gördüğünü anlatarak başladığı konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

İnce: Sana bir parmak göstermişler çok mu - VİDEO

İnce, "Yolda gelirken bir afiş gördüm, o uzun adamın afişi. Şöyle yazmışlar başı dikmiş, doğru. Boğazına kadar pisliğe battığı için başı dik geziyor. Fenerbahçe kongresi ile Çarşı grubuyla ilgilenmiş, boş zamanlarında da başbakanlık yapmış bu adam. Bunun başbakanlık yapmaya zamanı yok ki. Telefonu açmış dolar, euro, imar planını konuşmuş. Şimdi meydanlara çıkmış diyor ki, 'Bu cemaat beni kandırdı. Ben safmışım, saf.' Saf adamdan Başbakan olur mu? Kızınızı istemeye gelse birisi, 'kızını istiyorum ama ben biraz safım' dese ona kız verir misin? Saf adama kız da verilmez, oy da verilmez. Saf adamdan Başbakan olmaz. Eğer bunu cemaat kandırdıysa Obama neler yapmıştır kim bilir?" dedi.

ARINÇ MEMUR TEOMAN KADAR OLAMADI

Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da eleştiren İnce, şöyle konuştu:

"Manisa meşhur adam yetiştiriyor. Bir tanesinden kurtuldunuz. Gönderdiniz Bursa'ya, o parayı çok sever. Başbakanlar devlet mezarlığına gömülüyordu, o bir kanun çıkartırdı, Meclis başkanları da devlet mezarlığına gömülecek. Ama zannediyor ki çukurda dokunulmaz var. Orada dokunulmazlık yok. O toprakları kafasına yiyecek o. Ona soracaklar. 'Ey Bülent Arınç memleket soyulurken, yetimin hakkı yenilirken sen niye karşı çıkmadın buna? O memur Teoman kadar olamadın. Sen de onlara yardımcı oldun' diyecekler."

"BUNLARLA KAFA YAPIN"

İzmir mitingini hatırlatan İnce, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının taklidini yaparak, gençlere seslendi. Gençlerin şiddet göstermemesini isteyen İnce, gençlere mizah güçlerini kullanmalarını tavsiye etti. İnce, "Asla şiddet kullanmayın. Diktatörlerin hoşlanmadığı şey mizahtır. Siz bunlarla kafa yapın, makaraya sarın" diye konuştu.

İzmir mitinginde Başbakan Erdoğan'a parmak gösterildiği iddiaları hakkında konuşan İnce, "6 ay meydan meydan gezdi, millete 4 parmak gösterdi. Dün İzmir'de bir parmak gösterdiler kızdı. Sen millete 4 parmak gösterdin 6 ay, sana bir parmak gösterdiler niye kızıyorsun? Bu da ona kapak olsun" dedi.

"UFAK OLSA CAMİ AVLUSUNA BIRAKIRDI"

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara değinen İnce, "Sabahın sekizinde ne konuşuyorlar? 'Ne yaptın? Neyi babacığım? Oğlum sıfırladın mı? Anlamadım babacığım. Oğlum amcana ver, ona ver, buna ver' 7 dakikada zor anlattı. Ömrünü yedi o sabah ömrünü. Bakan'ın çocuğu öyle mi? Bir dakikada anlıyor. Eğer ufak olsaydı, caminin avlusuna bırakırdı" diye konuştu. CHP'nin yaptırdığı anketlerde Manisa'da kafa kafaya olduğunu açıklayan İnce, başka partilere oy vermiş kişilerin desteğini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler