Erdoğan: Medreselerin kapatılması boşluğa neden oldu

Türkiye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerini tartışırken bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'medreseler' çıkışı geldi. Erdoğan, Cumhuriyetle birlikte medreselerin kapatılmasının büyük boşluğa sebep olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 28.04.2016 - 17:05
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen “İmam Hatip Gençlik Buluşması” programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Kutlu Doğum herhangi bir yıl dönümü değil, manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı ölçüde anlamlıdır. Bütün Müslümanların bu yeniden diriliş fırsatını en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Allah'ü Teala, hepimize işte bugün burada toplandığımız gibi kıyamet günü de Efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip eylesin diye dua ediyorum.

Dinin sahibi Allah'tır. Bizim üzerimize düşen kendi geleceğimize sahip çıkmaktır. Dünyada hak ettiğimiz yere gelmek için dinimizi ve tarihimizi iyi öğrenmeliyiz. Osmanlı'nın son dönemlerinde medreselerin yozlaşması büyük sıkıntıya neden olmuştur. Cumhuriyetle medreselerin kapatılması daha büyük boşluğa neden olmuştur.

Müslümanları zalim diktatörler ile terör örgütleri arasında bir tercihe zorlamak aslam mümkün değildir. Yaşanan sancılar, üst üste gelen değeişimler yeni bir sürecin habercisidir. İslam dünyasının umudu Türkiye'dir, Türkiye'nin umudu da sizlersiniz. Kaderin üzerindeki kader ne karar vermişse bizim yaşayacağımız da odur.

Yıllarca bize Birinci Dünya Savaşı'nda bizim her yerde yenildiğimiz söylenir. Ama askeri kaynaklara bakıyorsunuz bambaşka. Osmanlı kendisinden kat be kat büyük güçlere karşı inanç ve cesaretle mücadele etmişlerdir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler