MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan karara tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkemenin durdurduğu kongre süreciyle ilgili, "İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı." dedi.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 18:36
Abone Ol google-news

MHP'de 15 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kongre süreci mahkeme kararıyla tedbiren durduruldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor." dedi.

"KONGRE ÇAĞRISI OLMAMASI GEREKİYORDU"

Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

12. sulh hukuk mahkemesinin kararının uygulanamaz olduğunu ve temyiz edeceğimizi ifade etmiştik. Bizim meri hukukumuza göre bu müracaattan sonra sürecin beklenmesi gerekirdi. Yargıtay kararı ortaya çıkamadan herhangi bir kongre çağrısı olmaması gerekirdi.

Malum kayyum heyeti kendileri tarih tespit etmek ve yargıya da uymayacak bir şekilde bu karar uygulamaya yani kongreyi toplamaya çalıştılar.

İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler