Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' çıkışı

Kılıçdaroğlu, kadın derneklerinin temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin aldığı kararların "erken seçim geliyor" izlenimi yarattığını söyledi.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 20:44
Abone Ol google-news

<video:524709>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde TBMM Genel Kurulu ile Meclis Komisyonu'nda AKP'li ve HDP'li Milletvekilleri arasında çıkan kavgalarla ilgili olarak, "Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir Sheratın Grand Otel'de kadın derneklerinin temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, MHP Kongresi'nin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasıyla ilgili soruya, "Diğer partilerin içişlerine karışmak bizce uygun değil. Yargı kararına herkes uyacaktır herhalde. Söyleyecek fazla bir şeyimiz de yok bu konuda" yanıtını verdi.

CHP lideri, erken seçim söylentileri ve TBMM Genel Kurulu ile Meclis Komisyonu'nda son günlerde AKP'li ve HDP'li Milletvekilleri arasında çıkan kavgalarla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Bu tür erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyorlar zaten. Hükümetin aldığı kararlar da sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor. Parlamentoda tartışmalara gelince... Tabii dokunulmazlık konusunda alınan kararların ya da yapılacak görüşmelerin Meclis'in saygınlığına uygun bir çerçevede gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuzdur. CHP olarak biz tartışmalara düşünsel boyutta büyük katkılar yapıyoruz.

Anayasaya uygunluk, uluslararası hukuka uygunluk... Bu konudaki düşüncelerimizi söylüyoruz. Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Tabii bundan sorumlu olan herhalde TBMM'nin Başkanı... Başkan bu konuda daha dikkatli, daha tutarlı bir tavır takınmalı, özellikle muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla, geniş bir zaman dilimi içinde seslendirmelerine olanak sağlamalı. Böylece de bir tartışma olmamış olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler