23 Nisan'da 'yas', Kut'ül Amare'de kutlama

TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını geri plana iterken, Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. yıldönümü etkinliklerinin görkemli bir biçimde düzenlenmesi kararlaştırılmasının ardından Erdoğan Kutü'l - Amare Zaferi'nin 100. Yılı için düzenlenen törende konuştu.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 20:58
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ve Başbakan Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezin'de Kutü'l - Amare Zaferi'nin 100. Yılı gerekçesiyle düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Terörle mücadelede verilen şehitler nedeniyle bu yılki 23 Nisan etkinliklerinde 96’ıncı kuruluş yıldönümüne denk gelen TBMM’deki resepsiyon iptal edilmişti. Okullardaki 23 Nisan törenleri de asgari seviyeye indirilmiş, daha önce de hipodromda yapılan gösteriler de kaldırılmıştı.

23 Nisan’ı önemsemeyen AKP hükümeti, Kut’ül Amare zaferi için seferber olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Davutoğlu'nun birlikte Kut’ül Amare törenine katılması dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:.

"Gönül sınırlarımız Musul'la ayrılmadı. Kuşatma boyunca Kut halkı Osmanlı adına mücadele vermiştir. Üç fitne bizim için önemlidir. Bunlardan birincisi mezhepçiliktir. İslam dünyası içerisinde bizi ayırmaya çalışıyorlar. Bizim dinimiz Şiilik değildir. Bizim dinimiz Sünnilik de değildir. Bizim tek bir dinimiz var o da İslam'dır. DAEŞ öldürürken ne diye öldürüyor'? Allahu Ekber diye atıyor. Ölen kim? Bizim kardeşlerimiz. Bunu ne ile izah edebilirler?

İkinci fitne ırkçılıktır.Şu an karşımda askerlerimiz var. Askerimizin içinde geleceğin adayları da var.  Dünyanın hiçbir yerinde askerine Mehmetçik demiyor. Neden Mehmetçik diyoruz. Mehmetçik Hz. Muhammed'e çağrı yapar.

Şehadet vurgusu

Şehadet sıradan bir olay değildir. Birileri bunu speküle edebilir. Benim asker kardeşim, korucum bu aşkla bu inançla yola çıkmıştır.

Yapılan operasyonlar

Er veya geç biz bu mücadeleyi kazanacağız.Bu hainlere operasyon yaptırmayacağız. Bağdat'ın da Şam'ın da yeniden huzura kavuştuğu dünyanın sembol şehirleri haline geldiği günleri göreceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler