AKP'de kılıçlar çekildi... Selvi: Bu yaz AKP için çok sıcak geçecek

Hürriyet Gazetesi'nin AKP'ye yakın yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'deki krizin devam ettiğini belirterek, "Bu yaz çok sıcak geçecek. AK Parti'deki sürprizlere hazır olun" diye yazdı.

Yayınlanma: 02.05.2016 - 10:18
Abone Ol google-news

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında, 29 Nisan tarihinde yapılan MKYK toplantısında Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun 'atama' yetkilerinin elinden alınmasının ardından parti içindeki krizin "tam olarak aşılamadığını" söyledi.

Yazısına "AK Parti sürprizlere gebe" başlığını atan Selvi, "AK Parti'de ilginç şeyler oluyor. AK Parti geleneğinde görmeye alışık olmadığımız gelişmeler yaşanıyor. Görünen o ki, bu yaz AK Parti açısından sıcak geçecek" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'deki sürprizlere hazır olun" diyen Selvi, 29 Nisan tarihli MKYK toplantısının bir "kırılma noktası" olduğunu yazdı.

"AK Parti siyaseti açısından artık bir 29 Nisan öncesi var, bir de 29 Nisan sonrası. O nedenle, AK Parti’deki gelişmeleri büyük bir dikkatle izlemekte yarar var" diyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması, başbakanlık görevini Davutoğlu’nun üstlenmesi sürecinde AK Parti, ANAP ve DYP’den farklı olarak sancısız bir geçiş dönemi yaşadı. Ancak ilerleyen süreç gösterdi ki, kongrede açılan parantez tam olarak kapanmamış. Başbakan o gün sabaha karşı Katar’dan dönmüştü.  Hem onun etkisiyle hem de MKYK öncesi yaptığı temaslar nedeniyle toplantı 5.5 saat gecikmeli olarak başladı. Başbakan, MKYK’ya girmeden önce en önemli görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptı. Bu görüşmede yetki devri ve MKYK’nın ertelenmesi gibi seçenekler konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun büyütülmemesini istedi. Cumhurbaşkanı’nın, “Büyütülecek bir sorun değil. Akşam zaten beraber olacağız, orada konuşuruz” sözleri üzerine Başbakan’ın, MKYK’ya yetki devri önerisini kendisinin getirmesi sonucunda büyüyebilecek bir kriz aşılmış oldu.”

Selvi'nin yazısını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler