Bahçeli'den Erdoğan'a 1919 tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk tarihini görmezden gelmek en büyük suç ve vebaldir. Tarihi bir bütün olarak ele almak gerekirken 1916'yı hatırlayıp, 1919'u unutmak yanlıştır. Doğrudur bizim için tarih 1919’da başlamamıştır. Ancak 1919 Türk tarihinin övünç madalyasıdır. 1919’u örtülü olarak değersizleştirmek doğru sayılamayacaktır" dedi.

Yayınlanma: 03.05.2016 - 10:34
Abone Ol google-news

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kilis'teki roketli saldırılara değinerek, "Bir yanda PKK, diğer yanda IŞİD Türkiye’yi ablukaya almıştır. Doğu ve Güneydoğu illerimizde asayiş ve güvenlik sıfırdır. Hiç kimsenin can güvenliği garanti değildir. Sınır ötesinden ateşlenen ve yerçekiminden dolayı düştüğü dalga geçer gibi söylenen roketlerin ne zaman can alacağı, bombaların ne zaman patlayacağı belirsizdir. Türkiye Ortadoğu’daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır. Siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayattan ticaret, sanat ve spora kadar zarar görmemiş, zaaf geçirmemiş hiçbir alan hemen hemen kalmamıştır. Terörizm çok cepheden ülkemize yüklenmektedir." diye konuştu.

'ABD'YE EL AÇILMASI ONUR KIRICIDIR'

Bahçeli, şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanı, ABD ile Menbiç bölgesinin kapatılması konusunda anlaştıklarını, sınırlarımıza Mayıs ayı içinde 90 km menzilli topçu roket sistem bataryası konuşlandıracaklarını söylemektedir. Demek ki Türkiye, milli bekasının parametrelerini başka ülkelerin inisiyatifine terk etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir. Türk milleti kendi söküğü varsa kendi dikecek, kendi göbek bağını kendi kesecek dirayet ve tecrübeye haizdir. Türkiye’nin sınır emniyetini temin edebilmek için ABD’ye el açılması, avuç ovuşturulması onur kırıcı, yürek yaralayıcıdır ve kabulü de mümkün değildir."

'HÜKÜMETİN ELİNDE KAPI GİBİ TEZKERE VAR'

"Hükümetin elinde sınır ötesi harekât için kapı gibi tezkere var" diyen Bahçeli şunları kaydetti: "Vatanımıza kast eden hainlerin ve canilerin inlerinde, üredikleri bataklıklarında imha edilmesinin önünde hukuken mani bir hal de yoktur. Türkiye Cumhuriyeti meşru müdafaa konusunda hiçbir odak veya güçten izin ve icazet almayacak, aksini düşünenler de ancak havasını alacaklardır. Vakit geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, tarihi hak ve çıkarlarımıza, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir. Türkiye kudretli bir devlettir; pısırıklıkla, korkaklıkla, başkalarının müsamahasına sığınarak bu aziz vatanı, bu büyük milleti geleceğe taşımak hayaldir. IŞİD neredeyse bulunup tepelenmeli, PKK nereden nemalanıp takviye alıyorsa oralar işaretlenip tümden kurutulmalıdır. Biz kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk polisinin her zaman yanında ve arkasındayız. Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadelede milli ve ahlaki politikalar takip ettiği sürece Milliyetçi Hareket Partisi destekçisi, Türk milleti her zaman duacısıdır."

'1919’U ÖRTÜLÜ OLARAK KÜÇÜMSEMEK, KÜÇÜLTMEK, DEĞERSİZLEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİLDİR'

Bahçeli, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Bizi de tesiri altına alan sömürge dizaynı yapılıyorken, ne ilginçtir ki, 29 Nisan günü ülkemizde Kut’ül Amare zaferinin 100. yılı kutlamaları yapılmıştır. Türk milletinin tarihinde pek çok göğüs kabartan, şapka çıkartılan başarıları vardır. Çünkü Türk milletinin kaderi zaferdir, nitekim muzaffer olmak alın yazısıdır. Uzun bir mücadeleden sonra elde edilen Kut’ül Amere zaferi bunlardan yalnızca birisidir. Kardeşçe yaşamak dururken, birbirimize girip düşmana koz vermemeliyiz. Millet ve devletimize bu kutlu vatan üzerinde sahip çıkmak varken, küselim, kırılalım, darılalım, birbirimizi gözden çıkaralım diyenlere hoşgörüyle bakamayız. Doğrudur, bizim için tarih asla 1919’da başlamadı. Cumhurbaşkanı’nın hakkı vardır. Türk milletinin binlerce yıllık tarihini görmezden gelmek, yok saymak, hatta inkâra kalkışmak en büyük suç ve vebaldir. Ancak 1919, Türk tarihinin övünç madalyası, ağırlık merkezi, bağımsızlık iradesinin emperyalizme meydan okumasıdır. Tarihi bir bütün olarak ele almak gerekiyorken, 1919’u örtülü olarak küçümsemek, küçültmek, değersizleştirmek doğru ve hakkaniyetli bir tavır da sayılamayacaktır. Cumhuriyet dönemi, şerefli Türk tarihinin şanlı bir sayfasıdır ve 1919, Kut’ül Amare’de yarım kalan milli ülküleri ruhunda özümsemiş, Çanakkale’yi kalbinde taşımış, Türk asırlarını pusula yapmış milliyetçi bir şuurun anısı ve ebedi hatırasıdır. Bu muhterem hatıra da mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır."

'HDP, TBMM'Yİ KİLİTLİYOR'

Milletvekili dokunulmazlıkları ve Anayasa Komisyonu'ndaki kavgaya da değinen Bahçeli, şöyle konuştu: "Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili süreç resmen şiddete hapsolmuş, buhrana kıvrılmıştır. HDP’liler hem TBMM Genel Kurulu’nda hem de komisyon çalışmalarında çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmandan, sıkılmadan kullanmaktadır. Gazi Meclisimizin yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir. Ve bunu milletimiz hak etmemektedir. Üstelik bu olumsuzluklar son derece yakışıksız ve seviyesizdir. Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’de tekme tokat kavga sahneleri şiddetin hangi boyutlara ulaştığını göstermesi bakımından oldukça çarpıcıdır. Meclis’te itiş kakış varsa, sokaktakine ne diyeceğiz? Meclis’te anlaşma ve uzlaşma sağlanamıyorsa, milli iradeyi nasıl hakkıyla temsil edeceğiz?"

"HDP, TBMM’yi terörize etmektedir." diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "HDP, TBMM çalışmalarını kilitlemektedir. Uzak Doğu Asya ülkelerinin meclislerinde yaşanan arbedeler TBMM’de adeta olağanlaşmıştır. Şüphesiz kaybeden demokrasimizdir. Kaybeden milletimizin ta kendisidir. Bu konuda herkesi insaf ve sağduyuya çağırıyor, aklıselime davet ediyorum. Meclis’te terör propagandası yapan, kürsülerde nefret kusan, komisyon çalışmalarını sabote eden, genel kurulu karıştıran, her değerimize söven hainlerin dokunulmazlığını kaldırmak artık en büyük milli görevler arasındadır. TBMM’nin itibarına yakışmayan, saygınlığına gölge düşüren kavgaları çıkaranlar millet vicdanında çoktan mahkum olmuşlardır. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı, HDP’lilerin dışarıdan getirdiği yedek militanlarıyla birlikte Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir."

'DEDİKODU İMAL EDENLER İYİ NİYETLİ DEĞİL'

Bugün 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün 72. yıldönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Özellikle belirtmek isterim ki, Türkçülükle milliyetçiliği iki ayrı kutba koyup sanal medya üzerinden fitne ve dedikodu imali yapanlar kesinkes iyi niyetli değillerdir. Türkçülüğü milliyetçiliğe rakipmiş veya antiteziymiş gibi gören ve gösteren zavallıların bozguncu ve edepsiz telaşları hiçbir şekilde maya tutmayacaktır. Türk milliyetçiliğinin fikri ve siyasi mücadelesinde nereden nereye geldiğini aklı körleşmemiş, zekası paslanmamış herkes itiraf edecektir. Çok şükür Türk milliyetçiliğinin haklı davasını dün engelleyemediler, bugün de emellerine muvaffak olamayacaklardır. 3 Mayıs’ın emanetleri her daim bizimledir." dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Bizi korkular değil, umutlar bir araya getirmiştir. Bizi çıkarlar değil, tarih ve kültür havuzu buluşturmuştur. Bizi dönemsel şartlar değil, müşterek değer ve yaşanmış yüzyılların bereketi bir millet yapmıştır. Verdiğimiz şehitler, çektiğimiz çileler, oturduğumuz semtler, kurduğumuz şehirler, katlandığımız zorluklar, kız alıp vermeler millet olmamızın ispatıdır. Ne var ki bizi bölmek istiyorlar. Birbirimize girmemizi, birbirimizden kopmamızı planlıyorlar. Türk-Kürt diye ayırıyorlar, 36 etnik yapıdan bahsediyorlar. Eğer bu gelişmeleri milli bir yelpazeden okuyamazsak, gerekli tedbirleri alamazsak ve son vatanımızın siyasi fikriyatıyla eklemleyemezsek mukadderat dağılma olacaktır. Bugün karşımızdaki tehlike de budur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler