HDP yurtdışında destek arıyor

Dokunulmazlık önerisine karşı Avrupa parlamentolarının başkanlarına mektup gönderildi.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 07:26
Abone Ol google-news

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin öneri kabul edilirken HDP önerinin Genel Kurul’a gelmesinden önce kamuoyu oluşturacak adımlar atmaya hazırlanıyor.

Önceki gece ABD ziyaretinden dönen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, önerinin kabul edilmesinin ardından komisyonda görev yapan milletvekilleriyle bir araya geldi. Partinin yarınki MYK toplantısında önemli kararlar alınması bekleniyor. HDP, öneriye destek veren CHP’ye yönelik eleştiriyi de sertleştirecek.

HDP’nin öneri TBMM Genel Kurulu’na getirilmeden önce özellikle yurtdışında kamuoyu oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor. HDP Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Avrupa parlamentolarının başkanlarına mektup gönderdi. Dış İlişkilerden sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy da çok sayıda büyükelçiyle görüşmeler yapacak. Görüşmelerde HDP’nin siyaset dışında bırakılmasının amaçlandığı ve bunun bir darbe olduğu vurgusu yapılacak.

Direniş kararı

HDP’nin Genel Kurul’da İçtüzük’ten kaynaklı haklarını kullanarak önerinin görüşülmesini geciktirmeyi hedeflediği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler