CHP'den ''Alo Twitter''lı açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeliyle ilgili "(Alo Twitter) hattını çalıştıramadıkları için toptan yasaklama yoluna gittiler" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 11:07
Abone Ol google-news

Haluk Koç, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin sosyal medyanın en önemli alanlarından birisine, Twitter'a genel bir sansür getirdiğini savundu.

Haberleşme ve kişisel özgürlük alanlarına müdahalede hayal gibi görünen bir adım atıldığını belirten Koç, bu "komik ve tehlikeli" adımın, Türkiye'yi artık demokratik bir ülke tanımından tamamen çıkardığını ileri sürdü.

Koç, yapılan yolsuzlukların, hırsızlıkların belge ve kayıtlarının toplum tarafından öğrenilmesinin engellenmesinin amaçlandığını iddia ederek, şu görüşleri savundu:

"Bütün diktatörler korkarlar. Bütün diktatörler kapalı bir toplumdan yanadır. Şu çok iyi bilinmelidir. Hiçbir güç, baskı, sansür girişimi, kişisel hak ve özgürlükleri yok etme gayreti, başçalanın çöküşünü engelleyemeyecektir. Türkiye artık demokrasiyle değil, diktatörlükle yönetilen bir 3. dünya ülkesi konumundadır. 'Alo Twitter' hattını çalıştıramadıkları için toptan yasaklama yoluna gittiler. Söylenecek sözün bittiği noktadayız. Bu son adım, şu ana kadar ileri sürülen tüm iddiaların, başçalan tarafından kabul edildiğinin açık kanıtıdır."

Türkiye demokrasisinin tüm dünyaya "S.O.S." çağrısı verdiğini belirten Koç, "Türkiye yazılı ve görsel medya sansüründen sonra, kişisel haberleşme ve sosyal medya alanını da kaybetmiştir. Tablo açık ve nettir. Diktatör kendisiyle beraber Türkiye'yi de uçuruma sürüklemektedir. Akıl ve vicdan tutulması yaşamayan herkesi bu kabul edilemez darbeye karşı tavır almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler