Türkkan'dan Bahçeli'ye zor soru: Başkanlık için mi?

AKP ile koalisyon için tek şartını açıklayan Devlet Bahçeli, 'başkanlık sistemi' için ise kapıları kapatan bir açıklama yapmıştı. MHP'li eski vekil Lütfü Türkkan, bu açıklamaların ardından Bahçeli'ye 'başkanlık' sorusu yöneltti.

Yayınlanma: 10.05.2016 - 12:59
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı "Gerek duyulursa Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek" açıklamasıyla gündeme oturmuştu. Bahçeli bu sözleri hakkında bugün partisinin grup toplantısında bir kez daha konuştu ve MHP'den, AKP ile koalisyon için tek şartını açıkladı. "MHP'nin hukuki vereceği destek bir hükümet olarak ele alınmalıdır" diyen Bahçeli, partisinin tek şartının "terörle mücadelenin eksiksiz sürdürülmesi" olduğunu açıkladı.

Bahçeli'nin bu sözlerine MHP içinden ilk yorum, partinin eski milletvekillerinden Lütfü Türkkan'dan geldi. "AKP boşuna Genel Başkan arıyor" diyen Türkkan,  MHP'nin AKP ile koalisyon talebini "anlayamadığını" söyledi. "Bilmediğimiz başka bir şey mi var?" diye soran Türkkan, "AKP'nin böyle bir koalisyon ihtiyacı, olsa olsa Anayasa değişikliği için olur" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin, 'başkanlık sistemi' demek olduğunu vurgulayan Türkkan, Bahçeli'ye "MHP, Başkanlık konusunda destek verecek şeklinde mi anlamalıyız bugünkü açıklamaları" sorusunu sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler