Düşürülen uçakla ilgili CHP'den sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bugün Suriye sınırında düşürülen uçağın vahim ve düşündürücü olduğuna işaret ederek, "Diktatörün savaş çıkarma macerası" yorumu yaptı.

Yayınlanma: 23.03.2014 - 19:16
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bugün Suriye sınırında düşürülen uçağın vahim ve düşündürücü olduğuna işaret ederek, "Diktatörün savaş çıkarma macerası" yorumu yaptı. "Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz." dedi.

"KILIÇDAROĞLU BU TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ"

Haluk Koç, konuyu değerlendirmek üzere yaptığı yazılı açıklamada, "Seçimlere bir hafta kala, yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen hükümet ve başçalanın, kendisini kurtarmak ve gündemi değiştirmek için, değişik ve tehlikeli maceralara girişebileceğini söylemiştik. Üç gün önce CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir TV programında, böylesi bir tehlikeye dikkat çekmiş ve olası provokasyonlara karşı halkımızı ve bilhassa Genelkurmay Başkanı'nı uyarmıştı." dedi.

"GÖZÜ DÖNMÜŞ İKTİDARI VE BAŞINDAKİ ZATI UYARIYORUZ"

"Maalesef bu iktidarın beslediği gözü dönmüş radikal teröristler önce Niğde'de bir polis, bir astsubay ve bir yurttaşımızı şehit etmişlerdi." diye devam eden CHP'li Koç, düşürülen uçakla ilgili şunları kaydetti: "Şimdi sınırda, Suriye toprakları içerisinde angajman kuralları içinde olup olmadığı tartışmalı koşullarda bir Suriye uçağı düşürülmüştür. İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir. Yakın tarihte böylesine acemi ve acı örnekler çoktur. Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz."

"BOYUNDAN BÜYÜK MACERAYA GİRİŞME"

Koç, "Boyundan büyük maceralara girişme." uyarısı yaparak, "Türkiye'yi ve milletimizi özel hırslarına ve korkularına alet etmek yanlışlığına kalkma. Bu pis planları kim yapıyor ve aklına sokuyorsa, biliniz ki hepiniz ağır bir vebal altındasınız. Türk halkı Suriye halkı ile kardeştir ve provokasyonla olası bir çatışma istememektedir. Hırsızlık ve yolsuzluğun yanında savaş kışkırtıcılığı da ağır bir suçtur. Bu milletin yakasından düşeceksiniz. Az kaldı; bütün pislikleriniz ve hain planınızla sandıkta yok olacaksınız." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler