Binali Yıldırım sesi kısılana kadar 'Erdoğan' dedi: Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından gidilen kongre sürecinde tek aday olarak gösterilen Binali Yıldırım, kısılan sesine rağmen, "Yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" dedi.

Yayınlanma: 22.05.2016 - 14:31
Abone Ol google-news
<video:538012>

AKP'nin tek genel başkan adayı Binali Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adıyla başladı, "Liderimiz Erdoğan'ın yolu yolumuzdur" dedi. Konuşmasında sık sık sesi kısılan Binali Yıldırım, "Sesim kısıldı ama gönülden gönle giden yolları hiç kimse engelleyemez. Yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın konuşması şöyle:

Sözlerimin hemen başında, şahsımın da kurucuları arasında olduğu AK Parti’mizin kurucu lideri, aydınlık Türkiyemizin mimarını saygıyla selamlıyorum. Erdoğan dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savuncusudur. Başımız dik, gururla Erdoğan’ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz.

Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan bu bayrağı devralarak bugünlere getiren Sayın Başbakanımız, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. 11. Cumhurbaşkanımız, Sayın Abdullah Gül’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş herkesi minnetle, şükranla anıyorum. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkesi için başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"AK Parti demek bölünmüş yol demek"

AK Parti demek bölünmüş yol demek. Hava yolunu halkın yolu demek. Sağlıkta dönüşüm demek. Sosyal devlet ilkelerinin eksiksiz yerine gelmesi demek. Şimdi sizlere çok önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan, ülkemizi meşgul eden terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz sürekli aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye’yi yeni baştan inşa ediyoruz. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz.

"Operasyonlar devam edecek"

 Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Buradan milletime ilan ediyorum. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek.

Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Şer cephesi sadece bölücü terör örgütüyle değil, DEAŞ’ıyla, PYD’siyle, paralel terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

17-25 Aralık darbe girişiminde milletimize ayar vermeye çalışan hainleri, hepimiz gördük. Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti ışığını tercih eden millet karanlığa dur dedi. Paralel yapılanmalara asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki, Türkiye’de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

"Sesim kısıldı ama gönülden gönle giden yolları hiç kimse engelleyemez"

Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sesim kısıldı ama gönülden gönle giden yolları hiç kimse engelleyemez. Hızlı trenler, bunlar tamam. Ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Yeni anayasaya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte artık her şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de o Türkiye sevdalısıdır, millet sevdalısıdır. Onun dertleri milletin dertleridir. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek, anayasayı ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler