Erdoğan’ı kayıt korkusu sardı

Başbakan bu kez cemaati ‘ülkeyi yönetenlerin haremine girmekle’ suçladı.

Yayınlanma: 24.03.2014 - 23:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mitingini protesto eden Gençlik Muhalefeti üyesi 6 gençle, eylem yapmalarından “kuşkulanılan” Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 15 öğrenci gözaltına alındı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde işten çıkarılan taşeron işçilerin simgesi olan Yılmaz Altuntaş da evinden gözaltına alınıp Başbakan Trabzon’u terk edene kadar özgürlüğü kısıtlandı.

Gözaltılar, mitingin yapılacağı Atatürk Alanı’na oldukça yakın olan Gazipaşa Caddesi’nde KESK, TGB, TKP, ÖDP gibi parti ve örgütlerin lokallerinin bulunduğu Raziye İşhanı’nda yapıldı. Binaya “Hırsız katil defol” yazılı bir pankart asılması üzerine polis bina girişlerini tuttu. Polis, ilk olarak binadan çıkmakta olan 15 TGB’li genci “eylem yapacakları kuşkusu” ile zorla polis otolarına bindirdi. Pankartın asıldığı kata baskın yapan polis, burada kendilerine Gençlik Muhalefeti diyen 6 genci de gözaltına aldı. TGB’li gençlerin susma haklarını kullanacaklarını belirttikleri için, Gençlik Muhalefeti mensubu gençlerin ise pankart asma nedeniyle savcılığa çıkartılacakları öğrenildi.

Erdoğan kentten gidene kadar gözaltı

Öte yandan, KTÜ Farabi Hastanesi taşeron işçi direnişinin önderlerinden, işsiz, biri askerde olmak üzere 3 çocuk babası Altuntaş’ın evine sabah saat 09.00’da gelen sivil polisler, gözaltı yapacaklarını söyledi. Altuntaş’ın neden sorusu üzerine, “Başbakan geliyor. Eylem yapabilirsin” yanıtını veren polisler, işçi önderini önce Emniyet müdürlüğüne götürdü. 3 polis, miting alanının uzağında bir çay ocağında Altuntaş’ı miting sonuna kadar alıkoydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler