Nizip'teki cinsel istismar skandalına yönelik Ramazanoğlu ve AFAD'a suç duyurusu

Gaziantep Barosu, Nizip mülteci kampından 30 çocuğun cinsel istismara uğramasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlık yetkilileri, AFAD ve diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 22:41
Abone Ol google-news

BirGün'ün haberine göre, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, kampta olayın geçtiği yerdeki 14 kameranın olayların devam ettiği ifade edilen 3 ay süresince çalışmamasının, arızanın giderilmesi için bir işlem yapılmamasının, kamera açısı dışında alan bırakılmasının, kamp yönetiminin görevini yerine getirmediğini gösterdiğini belirtti.

Cinsel istismar davasına müdahillik talebinde de bulunan Şarklı suç duyursunda şunları kaydetti:

"Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık olarak sadece E.E. yargılanmakta olup, istismar olaylarının gerçekleştiği iddia edilen Nizip Konteyner Kenti idarecilerinin ve Aile ve Sosyal Politikalr Bakanlığı'nın sorumluluğu üzerinde durulmamıştır. Mağdur çocukların müşteki olarak 5 Eylül tarihinde ifadelerinin alınmış olmasından sonra 25 Eylül tarihinde kamptan aileleriyle birlikte çıkış yaptığı ve nereye gittikleri hakkında bir bilgi bulunmamasu karşısında çocuklarla ilgili tedbir mahiyetinde neden bir kanaat verilmemiştir? Bu konuda ihmali bulunan tüm kamu görevlileri aynı suça iştirak etmişlerdir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler