TBMM'de gergin oturum... AKP, Gezi’de teşekkür beklemiş

Hükümet güvenoyu alırken TBMM’de Gezi tartışması çıktı. AKP’li Bostancı, ‘Gezi’de toplananların 3 milyar ağaç diken AKP’ye teşekkür mitingi yapması gerektiğini’ söyledi.

Yayınlanma: 29.05.2016 - 12:02
Abone Ol google-news

<video:541918>

TBMM Genel Kurulu’nda, Başbakan Binali Yıldırım’ın kurduğu 65. Hükümet, 315 kabul, 138 ret oyuyla güvenoyu aldı.

TBMM’deki güvenoylaması öncesinde Başbakan Yıldırım, AKP’li milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Oylamaya geçilmeden önce TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul’un fethinin yıldönümü nedeniyle grup sözcülerine konuyla ilgili söz verdi. CHP’li Levent Gök, İstanbul’un başka özellikleriyle de bilindiğini vurgulayarak, “Özellikle bundan 3 yıl önce tabiatı korumak için binlerce insanın hem İstanbul’da hem de İstanbul halkının öncülüğünde tüm Türkiye’de ağaçlara sahip çıktığı bir kentti. Ağaçlara sahip çıkarken, tabiatı korurken demokrasiyi, hoşgörüyü unutan ve çevre hakkı, ağaç hakkı adına toplanan binlerce insanın üzerine acımasızca TOMA’larla biber gazlarıyla saldıran bu iktidarı Türkiye halkı unutmadı” diye konuştu. CHP’li Gök’ün Gezi ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Eğer gerçekten de iddia ağaç ve çevre meselesi olsa idi 14 yıllık iktidarı boyunca 3 milyar ağaç dikmiş olan bu iktidara karşı Gezi’de toplananların teşekkür mitingi yapması gerekirdi” dedi.

CHP’li Gök ise, devletin raporlarına giren orantısız güç kullanımı sonucu 8 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, onlarcasının uzuvlarını kaybettiğini, 10 bini aşkın kişinin yaralandığını kaydederek, “Bunları kendi halkına karşı TOMA’larla, basınçlu sularla, biber gazlarıyla saldıran bir iktidarın bu şekilde savunmasının Meclis’te yapılması da çok haksızdır” dedi.

Atatürk’ün 2023 hedefi

Yıldırım ise genel kurulda yaptığı konuşmada “Ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz. Türkiyemiz, 65. hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir” dedi.

AKP bir eksik, muhalefet ilgisiz

Güvenoylamasına 453 milletvekili katılırken 315 kabul, 138 ret oyu kullanıldı. Bu sonuçla hükümet güvenoyu alırken, AKP’den yalnızca Ali Ercoşkun yurtdışında olması nedeniyle oylamaya katılamadı. Toplam 232 milletvekili olan muhalefet partilerinden katılım ise 138 oldu. 94 muhalefet milletvekilinin oylamaya katılmadığı görüldü. Muhalefet parti liderlerinden de sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Genel Kurulu’nda yerini aldı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler