Asılsız dediği görüntüler Yargıtay başkanını yalanlıyor

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi içerikli konuşmasını alkışlamasını, "Asılsız ve gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmayan haber ve yorum" olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 30.05.2016 - 13:05
Abone Ol google-news

<video:542388>

Yargıtay Başkanı Cirit, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "cüppelerini çıkarmaları lazım" eleştirilerine de yanıt verdi. Ancak, asılsız dediği görüntüler Yargıtay Başkanı Cirit'i yalanlıyor. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretinde zeytin hasadına katılıp, zeytinyağı tesislerini incelemesi, Rize'de çay toplaması, yüksek yargı üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefeti eleştirdiği sırada alkışlamaları büyük tepkiye neden olmuştu.

DEVLET PROTOKOLÜ NEDENİYLEYMİŞ

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yazılı açıklamasında "Asılsız haberlerde  bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişiler  tarafından, temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak  şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, gezi ve toplantılara  yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır"  değerlendirmesinde bulundu.

DAVA TEHDİDİ

Cirit, dava açabileceğini belirterek, mesajında şöyle dedi: "Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyunda algı oluşturma amacını güden bu neviden haber  ve yorumların devam etmesi halinde yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken  yasal yollara başvuracağımı tüm kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunar, asılsız  haberlerin takdirini kadirşinas halkımızın yüksek öngörüsüne bıraktığımı  belirtmek isterim."

BAŞKANIN YARGIÇLARI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet'in "Başkanın adamkları" manşeti için asılsız haber diyor ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefeti sert bir şekilde eleştirdiği konuşmasında kendisi dahil yargı mensuplarının hep birlikte alkışladığı görüntüler, kendisini yalanlıyor. Yargıtay Başkanı Cirit'e, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`ndan sert tepki gelmişti.

"CÜBBELERİNİ ÇIKARMALARI LAZIM"

 

Kılıçdaroğlu,  "Yargıtay'ın, Danıştay'ın ve Sayıştay'ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını korumaları gerekir. Üzülerek ifade edeyim; daha önce eleştirdim, yargı mensuplarının yürütme organı ile birlikte görüntü vermeleri hele hele alkışlamaları kabul edilemez, hiçbir demokraside kabul edilemez, yargı dünyasında kabul edilemez. Kendileri alkışlayabilirler elbette, kendilerini iktidar partisine yakında görebilirler. Ama cübbelerini çıkarmaları lazım. Alkışlıyorlarsa gelecekler parlamentoya. Cübbelerini çıkaracaklar. Kendisini o kadar kaptırmış ki Yargıtay Başkanı, şimdi kalkacak adalet dağıtacak. O Yargıtay başkanı Türkiye'de adalet dağıtamaz. O Danıştay başkanı Türkiye'de adalet dağıtamaz. Sayıştay başkanı zaten bir anlamda AKP'nin arka bahçesi konumuna gelmiştir. Bunlar adalet dağıtamazlar" diye eleştirmişti.

Alkışlayamazlar

Başkanın yargıçları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler