Temaslar sonuçsuz... Hurşit Külter’den haber yok

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 mayıs gecesinden bu yana haber alınamıyor.

Yayınlanma: 30.05.2016 - 20:05
Abone Ol google-news

Külter’in gözaltına alındığına dair fotoğraflar özel harekâtçılara ait olduğu tahmin edilen “BOF @Tweet_Guneydoğu” sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. “BÖF” adlı bir Twitter hesabında, önceki gün, “PKK/ KCK dosyasında örgütün sözde Şırnak Valisi olarak geçen Hurşit Külter silahıyla birlikte bir kanalizasyon çukurunda yakalandı” mesajı yazıldı. Avukatların başvurusu üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Şırnak Valiliği ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, avukatlara Külter’in gözaltında olmadığına ilişkin açıklama yaptı. Suç duyurusunda bulunan Külter’in babası Hamdi Külter, DİHA’ya yaptığı açıklamada, “Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın. Oğlumun nerede olduğunu bulmak için her yere başvuracağım” dedi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Külter’in durumuna ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek Ala’nın kendilerine “Diyarbakır ve Şırnak valiliğine olayı sordurduğunu” ve herhangi bir gözaltı kaydına rastlanmadığını aktardığını söyledi. Şırnak’taki operasyonu ordu yürüttüğü için gözaltının bakanlık kayıtlarından görünmeyebileceğini, ordu birimleri içinde araştırma yapılması gerektiğini Ala’ya ilettiklerini belirten Baluken, “İkinci ihtimal olarak da otonom bazı grupların resmi kayıtlar tutmadan bu tarz bir süreç yürütmüş olabileceğini ve tıpkı 1990’lı yıllardaki gibi bir infaz ihtimali olabileceğini belirttik” dedi.

HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez, Külter’in kayıp olmasını TBMM gündemine taşıdı. Birlik, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nır, İrmez ise Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler